Hurutos köhögési rohamai vannak a cicámnak, az állatorvos nincsen nyitva se az állatkorház. Találtunk egy antibiotikumot ami léguti, bőr, gyulladások, betegségek ellen jó de nemtudjuk hogy beadjuk e neki?!
Humán antibiotikumok közül cicának, kutyának én egyedül csak az amoxicillin hatóanyagút szoktam adni, erről tudom hogy nem árt nekik, semmi mást nem mernék.Cicának 50 mg adható/4-5 kg-osnak/ kutyának értelemszerűen ki kell számolni az adagot.
Kisebb náthát, köhögést szoktam vele kezelni, ha nem múlik vagy fokozódik 3 nap alatt, viszem orvoshoz.
Sok cicám, kutyám van, muszály hogy kis dologgal ne rohanjak rögtön.
Volt már köhögős cicám, semmitől nem javult, csak szteroidtól. Állatorvos mást adott neki, de romlott az állapota, így én próbáltam kezelni. Azt mondta állatorvos, sőt neten is az van, vissza fog neki térni újra, de teljesen meggyógyult, soha többet nem köhögött.
Gyulladáscsökkentőben is van ami nem szteroidos, az nem biztos hogy használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!