Mit csináljak hogy ne szökjön el a macskám?
Egy macskát nem lehet az udvarba bezért, úgyis kitalál :)
Egyébként a mcskák száma egy háznál a kitett kaja mennyiségével nagyon jól szabályozható. Tapasztalat :)
Az ivartalanítás sem garancia arra, hogy nem fog többet megszökni!
Pl nekem is ezt írták és mióta ivartalanítva van, semmi változás a szökdösés terén. Így kénytelen vagyok egész nap bezárni a macskát a házba, mert ha egyszer kiengedem, rögtön célba veszi a kaput, kiugrik és legalább egy hétig nem jön vissza. A szomszéd építkezésen egy sufniban szokott napokig bujkálni étlen, szomjan. Hiába kell neki a mozgástér, nem örülök neki, Kutya elkaphatja, autó elütheti, akármilyen fertőzést, férget összeszedhet. Utána meg megy az ágyamba. :(
Így aztán kénytelen vagyok szegény macskámat örökké bezárni a lakásba.
Ha szobacicát akartál volna belőle csinálni, akkor nem lett volna szabad kiengedned - ezen már nem segíthetsz, már udvari cica, akinek megvan a saját territóriuma, és "bázisa".
Esetleg a "bázist" a házadba helyeztetheted vele, hogy gyakrabban lásd, ha biztosítod, neki a mindenkori szabad bejárást, és finom falatokkal és simogatással visszaédesgeted oda.
Nőstény macskánál (ivartalanítatlannál is) sima ügy.
Kandúrral nincs tapasztalatom, de gyanítom, hogy azok ritkábban tartózkodnak a "bázison", mert pörgősebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!