Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 6-8 hetes kiscicát hogyan...

6-8 hetes kiscicát hogyan tanitsak meg inni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Hozzám került egy 6-8 hetes kiscica. Se enni nem tudott még se inni. Enni sikerűlt megtanítanom de inni nem. Se cicatejet se a vizet nem issza magátol, viszont fecskendobol issza.

Amit eddig próbáltunk:

- Oda raktam a szajat (tobbször is)

- Folyó víz

- Csak száraz táp és nem itattam meg estig (este már muszály volt adnom neki)

- Tál csere hátha az nem tetszik neki

Biztos hogy szomlyas szegény mert fecskendőből nagyon sokat megiszik. 5 napja próbálkozunk a tállal de semmi.

2017. jún. 26. 08:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve még az se hogy suttyomba inna mert mindig kimérem hogy mennyit adtam neki és cserekor ismét. Soha egy csepp nem hiányzott belőle!
2017. jún. 26. 08:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy nem tudja, mi is az. Csúnyán hangozhat, de nyomd bele az orrocskáját is, ne csak cicatej fölé tedd a száját. De csak egy pillanatra. Így le fogja nyalni az orrát, száját és rájön hogy milyen jó is ez. Ezután már ösztönszerűen inni fog. Legalábbis az én manómnál így volt. Ha a cicatej megy, hígíthatod vízzel. Utána pedig mehet a tiszta víz is. Sok sikert!
2017. jún. 26. 08:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Az" odaraktam a szájátnál" így próbálgatom igen, csak nem akartam ilyen drasztikusan fogalmazni!
2017. jún. 26. 09:02
 4/10 anonim ***** válasza:
O meg nem tudja,hogy mi az es,hogy mit is kezdjen vele.Regen mikor mamamnal voltak kiscicak ott is volt vizbe tapicskolas meg pruszkoles,de aztan rajottek,hogy hogyan mukodik a dolog.Amit elottem irtak az mukodhet.De szerintem ugy is,hogy ha valami szaftosabb kajat kap,akkor picit bekened vele a szajat vagy csak odatartod az ujjad.Szerintem valoszinubb,hogy elkezdi lenyalni minthogy a talbol egyen vagy igyon.
2017. jún. 26. 09:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Az esetleg megoldható, hogy lásson egy másik cicát inni?

Vagy a kajáját tedd bele a cicatejbe, úgy, hogy a tej félig lepje a kaját.

Hozzám tavaly nyáron került egy ilyen pöttöm jószág. Szintén fecskendőből etettem az elején. Együtt kitalálunk valamit, ne aggódj :)

2017. jún. 26. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld vizezni a nedves tápot. Nem kell nagyon, csak egy kicsit, én így veszem rá a macskám pl, hogy igyon. Ő csak simán nem hajlandó inni, ezért mindig öntök egy centi vizet a tálba, arra az alutasak, kutyulom, és utána úgyis belefetyeli. Mivel azt írtad, enni tud, lehet rá fog jönni, hogy igya meg a szaftos vizet.

De ha csak ujjal bevizezed az orrát, azt is reflex szerűen le szokta nyalni. Szerintem az orrát ne dugd bele a vízbe, az elég ijesztő lehet neki, mivel nem is érti mit vársz tőle. De ne aggódj, biztos rá fog jönni, csak még pici.

2017. jún. 26. 10:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos másik cica nincs a környezetünkbe.Meg szerintem nem lenne haver mas cicaval, amint meglatja a saját tükörképét fúj meg ugrik neki az üvegnek! Ezt a kaja+viz kombot kiprobalom hatha, és pár evés után szétválasztom!
2017. jún. 26. 10:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én azt ajánlom,hogy vizezd be az ujjad és Told bele a szájába. (Picit hülyén hangzik,de megpróbálhatod.) :)
2017. jún. 26. 10:15
 9/10 A kérdező kommentje:
8. Azt már próbáltuk, lenyalogatja róla. Ez utan jött a fecskendős megoldás. Enni is így tanítttam meg, először csak az ujjam hegyére raktam és odanyomtam a szájához.
2017. jún. 26. 10:29
 10/10 anonim válasza:
Az orrát be le kel nyomni és majd lenyalja magárol mi így csináljuk és izlik neki a tej.
2017. júl. 6. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!