Mit kéne még tennem a cicáért?
Figyelt kérdés
Holnapután kapok egy 5 hetes kandúr cicát és azt szeretném megkérdezni, hogy milyen dolgok fontosak? Gondolok itt oltásra pl: mikor vigyem először? teljesen panelcica lesz! az ivartalaításra már bejegyezhetem? és milyen kajcsija legyen? azt ne írjátok h még kicsi ne hozzam el (tudom h kicsi) de nem lehet mit tenni =(2010. máj. 19. 20:07
2/5 anonim válasza:
Akkor jobb lesz ha veszel neki cumisüveget és kismacskáknak való tejet vagy felfőzőtt házi tejet adsz neki.
3/5 anonim válasza:
Jujj ... 5 hetes... ez durva.. akkor még szopnia kéne.. ilyen idős korban eteti őket még az anyjuk.Ha elhozod tejet mindenképp adj neki! ha nem issza meg tálból akkor szemcseppentővel!! De legjobb ha állatorvoshoz viszed! ő bisztos hogy mindent meg tud mondani! amúgy ivartalanításra még ne gondolj! majd elég lesz kb 3 hónap múlva.. nézd meg a neten mikor vannak a párzások és elötte mindenképp vidd el! most is a párzási időszak van de majd a következő elött. amúgy meg fogalmam sincs hogy a tejen kívül mit adhatsz neki.. valami nagyon vitamíndús tápot. ha bemész az állateledelboltba bisztos hogy meg tudják mondani! Olajos halat is adhatsz neki jól összenyomogatva és kiszálkázva, de ez nem elég neki.. ilyenkor még nagyos sok vitamnra van szüksége! És ha nem eszik tálból, akkor a szemcseppentős dolog órákigg tarthat! Rengeteget tudnak enni.És akkor a legjobb megoldás hogy valami közel lakó vagy ismerős macskájához odarakod aki épp szült és van teje! az anya tejével bekened a kicsit, és akkor magához veszi, és ha már nem szopnak elhozod!
4/5 anonim válasza:
Én 4 hetes cicát neveltem fel, azóta 3 éves és majdnem 7 kiló.. Laktózmentes tejet vegyél (nagyobb élelmiszerboltokban kapható) és ha tálból még nem iszik, akkor cumisüvegből etesd 3-4 óránként. Az enyém 5 hetesen már önállóan megette a junior szószos tápot, utána a tejet fokozatosan hígítva váltottam vízre. 8 hetes kora körül kell az első oltásokat megkapnia, ivartalanítani 6 hónaposan ajánlott. A korai elválasztás miatt előfordulhat, hogy viselkedési problémái lesznek, de ez nem törvényszerű.
5/5 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :) utolsó..igen azért tudom már elhozzni mert maguktól esznek! nem hasraütés szerűne ^^
2010. máj. 20. 15:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!