Nőstény macska név ötletek?
A szomszéd macskája nálunk fialt meg. Gyönyörű kiscicák lettek. Alaposan átgondoltuk, és úgy döntöttünk, megtartunk egyet. Egy szép kis szürke cicára esett a választás, akiről később kiderült, hogy nőstény, így már kezdhetek nevek után kutakodni, de alig van ötletem.
Valami igazán találó, különleges, ritka és nem magyar nevet szeretnék (szóval a "Bolyhos, Pihe, Cukorka, Süti, Tappancs" és egyéb hasonló névtől kíméljetek). Lehetőleg legyen valami jelentése, vagy köthető legyen valamihez.
Eddig ezek jutottak eszembe:
Xena
Luna
Inkább valami méltóságteljes, szép nevet szeretnék, nem aranyosat, meg cukit. Gondolkodtam, hogy valami latin név, vagy esetleg valami mitológiai alak neve is jó lenne (pl. egy görög istennő, vagy ilyenek)
Légyszíves, ha valakinek van valami jó ötlete, ne tartsa magában! Előre is köszi a válaszokat!
Egyébként ő lenne az:
Jojj de kis husi, hát még nagyon kis picurka. <3
Mivel hamuszinű, gondoltam lehetne valami "vulkán szülötte" vagy ilyesmi jelentésű neve, de a Google nem túl bölcs ezen a téren. Esetleg legyen Ashe, ash angolul hamu.
Én mindig is Pandorának akartam nevezni a cicám, aztán nem jött össze, a Mici egyszerűbbnek bizonyult. Viszont nekem még mindig tetszik, mint macskanév, mitológiai háttere is van, szerintem szép is :) Szóval az én ajánlatom : Pandora.
ui. amúgy nagyon aranyos cica a tietek.
ui2. van egy hosszabb ilyen jellegű macskaneves listám, ha érdekel, írj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!