Kaptunk egy nőstény macskát ismerőstől kb 7 éves, de nincs ivartalanítva. Ilyenkor lehet még ivartalanítani őket? Borzasztó elviselni a nyávogását és a mindenhova pisilését.
Igen, nem olyan rég ennél idősebb nőstényt ivartalanítattam. Először talált valamit az orvos, nem műtötte meg úgy, de kikezelte és utána megműtötte.
Csak teljesen egészséges cicát lehet ivartalanítani.Ez a pisilés nem tűnik normálisnak, mindenképp beszélj róla az állatorvosnak
Ivaros kandúrok szoktak jelölgetni, nőstényekre nem igazán jellemző.
De a műtét is mindenképp kell, egy esetleges vemhesség és fialás sokkal több kockázattal jár, mint a műtét!
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp ivartalaníttatni fogom. A nőstény macskák hangosan nyágognak tüzeléskor ezt tudom, szóval nem fiú macska sőt ilyenkor nem kivánatos helyekre pisilnek...
Be kellett fogadnom, mert nem akartam, hogy utcára kerüljön
"A nőstény macskák hangosan nyágognak tüzeléskor ezt tudom,"
Nem nyivákolnak tüzeléskor csak ha párzanak és nem is pisilnek össze vissza. Valamint még akkor nyivákol ha bent van és menne kifelé a dolgát elvégezni például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!