A macskám kaparja a bútorokat és felugrik a konyhaasztalra!?
Bútorkaparásól én úgy szoktattam le, hogy amikor elkezdte kaparni, rászóltam + eltoltam, és a kedvenc bútorkaparó hely közelébe tettem a kaparófát. Egy idő után megtanulja, hogy mit kaparhat.
Konyhaasztalra felugrál az enyém is, erről nem tudom leszoktatni.
Lány macska?
#2, #4: Köszi, és igen lány.
#3: Mondjuk azért nem vettem kutyát, mert a kutya nem lakásba való. Amúgy sem szeretem őket. De ez az én dolgom, ebbe kérlek ne avatkozz bele, nem az volt a kérdés hogy kutyát vagy macskát vegyek. Köszönöm.
Én a kaparásról úgy szoktattam le , hogy amikor láttam hogy csinálja rászóltam és odavittem a kaparófához. kb 2 hónap után láttam hogy elkezdte használni rendszeresen és már csak nagyon ritkán próbálkozik az ágyat kaparni,de hamar abbahagyja.amikor használta a kaparófát,kapott jutalomfalatot !
a konhyaasztalra amikor ott vagyunk nem megy fel, csak a székre ugrik fel mellé,de azt szabad neki. amikor nem vagyunk otthon, biztos felmegy, de nem baj, ígyis-úgyis letöröljük az asztalt minden nap :D kizárni nem szeretnénk sehonnan, nem azért vettük, hogy tiltsunk neki mindent meg kizárjuk a fél lakásból :)
Nekem egy macskás ismerősöm mondta, mielőtt lett macskám, hogy készüljek fel, a macska makacs, ha ő valamit akar, akkor arról a büdös életbe nem szoktatod le. Nos miután lett macskám, és minden macskaszakértő által megálmodott módon próbáltam leszoktatni a nem kívánt viselkedésről, az kell mondjam, ismerősömnek volt igaza. A macskámnak két irritáló szokása van, az egyik az, hogy egy fotelt kapar mindig, semmi mást, de azt a fotelt egyfolytában és felugrik a konyhaasztalra. A pultra nem, és máshova sem, csak oda. Tudja pontosan, hogy nem szabad. Próbáltam már szépen és durván is fegyelmezni, nem számít.
Csak imádkozni tudsz, hogy idővel befejezi.
Nem mindegy, milyen a kaparófa. Az olcsó, kicsi, könnyen felborulós, instabil kaparófákat nem szeretik, mert nem tudnak igazán rájuk csimpaszkodni. Olyan kell, ami elbírja a súlyukat, nem csúszik arrébb, nem borul el, ha nekiveselkednek.
Ha van egy jó masszív kaparófa, akkor előbb-utóbb rájön, hogy az sokkal jobb buli, mint a bútorokat nyüstölni.
Mennyi idős cica? Hol élt előtte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!