Terrorizál a szomszéd macskája?
A szomszédomnak van egy óriási szürke kandúrja, aki állandóan átjár a kertünkbe. A 4 éves lányom fél tőle, mikor homokozik a macska odamegy hozzá, fúj rá, egyszer megkarmolta a kezét, egyszer pedig a szeme alatt. Nem játszik vele, vagy provokálja, a macska szabályosan rátámad, ha egy percre nem figyelünk. Ezen kívül kitúrja, letördeli a virágokat, szétkaparja a párnákat, mindent levizel, kaparja a kerti bútorokat, szétrágja az öntözőcsövet, tönkretette a fóliát a növényeknek, minehova odapiszkít. Próbáltunk kávézacott, citrusféléket, sprayt, mindent. Legalább 5-ször megkértük a szomszédot, hogy zárja el.
Kezd nagyon elegem lenni belőle, annak ellenére, hogy szeretem a macskákat és az állatokat nagyon betelt a pohár. Legszívesebben befognám és elaltattatnám az állatorvossal. Ehhez van jogom, vagy mit tehetek? Nem akarom, hogy ennyire megkeserítse az élletünket.
Egy tény: a kandúrok ivartalanítása majdhogynem olcsóbb, mint a örökre elaltatásuk.
Amugy meg, véletlenül bentmaradhat a kocsitokban és egykét faluval késöbb szál ki - vagy ha megtámadja a gyereket, akkor rendörhöz/jegyzöhöz is lehet fordulni, akárcsak mintha kutya lenne.
Luciusmaximus:
Szerintem ha megpróbálja megölni, és nem hal bele, nem macskapszihologus fog oda kelleni, hanem vámpír/zombivadász, és vagy ördögűző....
Szomorú. :( Nem csak az, hogy meghal a cica, hanem az, hogy a gazdája ennyire nem törődik/törődött vele és emiatt lett ilyen, hiszen a macskákat is lehet nevelni.
Ennek ellenére megértem a megkönnyebbülésedet, hiszem én sem örülnék egy garázdálkodó macskának, aki rá is támad a gyerekemre.
Bárcsak Magyarországon elterjedt lenne a felelős állattartás. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!