Terrorizál a szomszéd macskája?
A szomszédomnak van egy óriási szürke kandúrja, aki állandóan átjár a kertünkbe. A 4 éves lányom fél tőle, mikor homokozik a macska odamegy hozzá, fúj rá, egyszer megkarmolta a kezét, egyszer pedig a szeme alatt. Nem játszik vele, vagy provokálja, a macska szabályosan rátámad, ha egy percre nem figyelünk. Ezen kívül kitúrja, letördeli a virágokat, szétkaparja a párnákat, mindent levizel, kaparja a kerti bútorokat, szétrágja az öntözőcsövet, tönkretette a fóliát a növényeknek, minehova odapiszkít. Próbáltunk kávézacott, citrusféléket, sprayt, mindent. Legalább 5-ször megkértük a szomszédot, hogy zárja el.
Kezd nagyon elegem lenni belőle, annak ellenére, hogy szeretem a macskákat és az állatokat nagyon betelt a pohár. Legszívesebben befognám és elaltattatnám az állatorvossal. Ehhez van jogom, vagy mit tehetek? Nem akarom, hogy ennyire megkeserítse az élletünket.
Zavarjátok el mindig amikor meglátjátok(Siccc+dobbantások). Durvább esetben dobjatok mellé egy félig üres pet palackot. Így talán kevesebb kedve lesz átmenni hozzátok, de a kislányt biztos, hogy nem fogja bántani(mert gondolom mindig ott vagytok ha kint játszik és el tudjátok zavarni a cicát).
A növények védelmére és a kertből való teljes kizárására sajnos nincs semmilyen 100%-os módszer.
Sajnos kutyamentes udvarból szinte lehetetlen az idegen macskákat távol tartani, emlékszek régen amikor nem volt kutyánk csak cicánk nekünk is megkeserítette egy két idegen macska az életünket, pedig a mieink jól neveltek voltak.
Az az ötletem támadt még hogyha ismerősötöknek van kutyája párszor elhozhatná az udvarotokba és ha ott van pár órát és jönne a macska rendesen megijedhetne tőle, hátha nem lenne kedve átjárni, bár ez sem végleges megoldás.
Szerintem is egy kutya lenne a legjobb megoldás. A reakcióideje nagyobb, mint a tiétek, s ahogyan meglátja rögtön "akcióba" tud lépni.
Nálunk is vannak kutyák, s nincs is macska az udvarban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!