4 hónapos cica agresszív mit tegyek?
Tényleg legyél ott velük és bármilyen agresszív viselkedést mutat ok nélkül,azonnal szedd le és szidd le.Tudják a macskák is,hogy mikor csinálnak rosszat, meg kell vele értetni, hogy nem szabad.
És ezzel együtt türelemmel közeledni felé.A kölykök sok hülyeséget csinálnak, remélhetőleg benő a feje lágya majd .
Milyen nemű?
Nem váltja a fogát véletlenül?
Az én macskám kölyökként elég kis vadorzó volt, ráadásul fogváltáskor főleg, mostam a fogam pl és egyszer csak bokán harapott. Meg támadta a lábam. Játékfelhívás volt mind, csak elég durva.
Én mindig lefogtam erősen, de azért nem fájdalmasan, a nyakánál, ahol a mama cicák szokták és rákiabáltam, hogy nem. Plusz belenyomtam a plüssegeret a szájába, ami ilyen nagyobb, hogy ezt rágd. Általában kell nekik alternatív megoldás, tehát ha a gyereket nem lehet harapni, akkor mutasd meg mit lehet (nagyobb plüss játék pl). Utána dicsérd is meg, ha magától azt támadja a gyerek helyett.
Enyém kb 5-6 hónaposan abba is hagyta a karmolást, harapást, most már csak nagyon finoman szokta, ha azt akarja, hogy gyömöszkéljem egy kicsit. És mindenképp ivartalanítsátok is, amint lehet. De ennyi alapján, akkor is ha elég durva, ez nekem inkább játék felhívásnak tűnik, ahol nem ismeri a korlátokat.
Nem lehet hogy a gyerekek durvábban nyúltak hozzá vagy túl hangosak és fél a cica?
A karmait mindenképp vágjátok le, akkor nem tesz kárt senkiben!
Egyébként valószínűleg csak durvábban játszik. Az jó ötlet, hogy a gyerekek adjanak neki enni.
Nem bántották soha a gyerekeim, csak szeretve van... Vágom én a körmét mikor alszik, de két nap múlva ugyanolyan élesre feni... :D
Van neki csomó plüsse, macskamentés is, imádja is gyilkolni, de mégis ha bevadul akkor a gyerekek a célpontok... Tegnap elkezdték ők etetni, meg jutalomfalatokat adnak neki, gondolom idő kell míg használ majd, kivárom... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!