8. -on a panelban az ablakot hogy lehet cica biztossá tenni?
Macskaháló? De azt hogy szeretjük fel kintre? Plusz az ablak régi típusú, a közepe van rögzítve alul-felül, annak a tengelyén forog, tehát ha kinyitjuk, akkor kifelé és befelé is nyílik (bocsi, ha érthetetlen :D). Nem szakítaná kis a macskahálót?
Nálatok hogy van cicabiztossá téve az ablak?
Nekünk két ilyen ablak van egymás mellett. Mi a két ablak kilincsét kötöttük úgy össze, hogy nem nyílik ki csak olyan résnyire, amin a macska nem fér ki. Ezt a felszerelős lánccal is meg lehet oldani. Mást ilyen ablakra nem nagyon lehet csinálni.
Esetleg régen voltak még ezek a kinyúló szúnyoghálók,ilyenek: [link]
Na most, hogy ilyet valaki vállal-e még azt nem tudom. De az alsó részt mindenképpen valami merev dologból kellene csináltatni, mert abba a macska ki fog ülni az tuti.
Mi az első évben résnyire nyitott ablakokkal húztuk ki a kánikulát, úgy, hogy szellőztetéskor a fürdőszobába zártuk a macskákat. Ha nagyon meleg volt, akkor nyitott ablaknál aludtunk, a macskákat pedig kizártuk a szobából. De figyelni kell, hogy éjszakai pisilésnél, meg reggel mikor kimégy, akkor az ablakot behajtsd, mielőtt az ajtót kinyitod, nehogy berohanjanak. Az ablakok nálunk azóta is résnyire nyitós módszerrel működnek csak. Szerencsére van erkélyünk, azt nagyon egyszerűen felszereltük macskahálóval és az jóidőben nonstop nyitva van, így a lakás sem túl meleg már. De én inkább melegben voltam, mint hogy kiessenek!
Esetleg a lenti linken kérhetsz tanácsot.
A hálót én vettem meg és dróttal erősített, úgyhogy biztonságos. (Az ablakokon szúnyogháló van, tépőzáras és bizony egy szép nyári éjszaka kinyomta a hálót és kiesett az ablakból két emeletnyit. Szerencsére nem lett semmi komolyabb baja.)
Én városba hoztam egy cirmos cicát vidékről, egy ismerősöm meg vitte haza magával falura a testvérét. A két cica kölyökként tök egyforma volt, viszont a fejlődésük közt ég és föld volt a különbség, mivel tőlem minőségi tápot (ami egyébként rendes csirke húst is jelent) kapott, rendes orvosi ellátást, és bár pórázon, de sétáltattam sokat parkokban, a vidéki macska nem kapott kaját, mert fogjon magának hisz boldog és szabad volt ugye, ahogy te mondtad, néha egy kis maradék házi koszt. Azon kívül, hogy megszámlálhatatlan mennyiségű kullancs volt benne folyamatosan, amivel nem törődtek, plusz félig megvakult egy kezeletlen fertőzés miatt, a macska egy éves kora előtt meghalt, mert elütötte egy autó.
Őszintén, én nem látom át, hogy ez a szabad macska mitől élt jobb életet, mint az én városban "kínzott" macskám. Aki egyébként lejár velem sétálni, tehát nem is a négy fal közt él egész életében. Csak nem hagyom, hogy megöljék vagy baja essen. Szerintem ez a nemtörödőm vidéki állat tartás sokkal nagyobb kínzás, mivel pár éven belül mindenféle szomorúság nélkül hagyják meghalni az állataikat.
Sikerult mar talalni valami megoldast?
25-os es 26-tos titeket valoszinuleg azert pontoztak le,mert az irasotokbol az jon le,hogy szerintetek minden falusi macskat rosszul tartanak,pedig nem igy van.Es varoson is elofordulhat,hogy rosszul bannak egy cicaval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!