Az baj ha a 6 hetes cicám 2 naponta kakil?
A hús miatt lehet, keményebbé teheti a székletet, hát sajnos meg kell vizsgálnod manuálisan a végterméket (megfogod egy nylonzacskóval). Egy kiscicának naponta kétszer kéne kakilnia! Javasolnék egy kis nedveseledelt, valami jófajta konzervet a főtt hús mellé, hogy lazítsa a dolgokat.
A végbélnyílása hogy néz ki? Nincs kidudorodva, esetleg sérülve?
Vizet adj neki, az minősül a macskánál folyadéknak, a tej eledelnek minősül macskáéknál.
Egy kicsit ki van dudorodva és piros a végbelénél.
2 hete csak úgy evett, hogy kecsketejet ivott és abba raktam bele pici falatokat, mert máskülönben nem ette a kajáját. Most már többnyire eszi a sima kaját is, de így is sokszor sír a tejért. Sima vizet nem akar inni. Esetleg úgy, ha a vízbe tejet rakok.
2 hete még elég lett volna, hogy az anyja szoptatja. Mi lett az anyjával?
Valószínűleg az a baj, bár ez csak tipp, mivel nem vagyok orvos, hogy túl korán lett elválasztva és nem neki való kajával etetve, ami nem tett jót az emésztésének. De állatorvossal kellene megbeszélned.
1-es vagyok, akkor leírtad, hogy látszik is az erőlködés nyoma. Én a helyedben vennék neki valami kölyöknek való konzervet, jó minőségűt, és a főtt húst elhagynám. Egyelőre. Először is a főtt hús, az főtt, és nem nyers, ahogy a ragadozó pár ezer évig ette. Nincs semmi nedvességtartalma, mert az kifő belőle. A macskák nagyon keveset isznak, és a folyadékot nagy részben a táplálékból veszik fel. Képzelj el egy élő egeret, aminek vannak szilárd építőanyagai, plusz, mint ahogy az embernek is 70%-a víz, az élő egérkének is van víztartalma, plusz van vére. Cica ezt elfogyasztja, egyben nedvességhez is jutott. Mellé iszogat egy keveset még, vizet. A természetben nem talál szabadon tejet :-). A főtt húsban ez értelemszerűen nincs benne. Ugyanezért nem pártolom a csak száraztáppal való etetést, amúgyis "űrhajóskajának" hívom, egyébként külföldön egyáltalán nem preferálják a csak szárazat, ezt csak nálunk erőltetik. Kikövezett út vezet a húgyúti betegségekig a csak szárazzal való etetésnél, mert nem gondoskodnak róla általában, hogy sokkal többet igyon a macska (pl. ivókút).
A macskának nagyon fontos a gyári macskaeledelek mellett hogy igyon. Leteszel elé egy pohár vizet, elveszed a tejet, és vársz egy kicsit. (Egy-két órát, nem napokat). Az enyém először megnézegette a vizet, aztán megkóstolta. Kicsit meg volt lepve, de azt issza kezdettől fogva. Három vizestálja van, az is kell több.
Szóval fent kifejtettem, miért javaslom a Kitten konzervet, jó minőségűt.
Az a másik, hogy a cica még kicsi, és igaz, hogy te nagyon jófej vagy, hogy húst adsz neki, de lehet, hogy nem bírja még azt az ő emésztése, főleg azért, mert meg van főve. Ne felejtsd el egyébként a húst, ez nagyon jó, hogy erre gondolsz, de őneki így nem jó a közérzete úgy látszik.
A másik, aminek utánanézhetsz a nyersetetés, a prey ajánlott macskáknak. Ha már úgyis húsozol.
És ha kicsit nagyobb lesz a cica, szerintem visszahozhatod az étrendjébe a húst. Akár főve, akár nyersen (nyersen disznóhúst tilos). Addig megtanulmányozhatod az etetési módokat. Ha eltelik egy kis idő, pár hét és nagyobb lesz, kiegészítésképpen kezdhetsz adni neki húst, a konzerv mellé, hogy ne felejtse el teljesen, hogy az mi, és ne legyen ízfokozó-függő, mert nagyon sok macskaeledelben az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!