Ti mit tennétek a helyemben? Kiscicák
Ha apád nem akarja nem tehetsz semmit.
Ugyan ez a helyzet nálunk is, a macskám szomszádba szült olyan helyre ahol nem érjük el, és majd ha előhozza a kölyköket biztos vadak lesznek, de ez van!
Figyelj, ha már úgysem tudsz mit tenni, amíg elő nem jönnek a kiscicák maguktól (az anyjukkal) akkor addig elég, ha az anyacicával foglalkozol rendesen. Nekem már volt olyan macskám, akit 3 hónapos korában fogtak meg először emberek -mert fennakadt a kerítésen- és rögtön hozzám került.
Rögtön felszaladt a legközelebbi fára, amint elengedtem az udvarunkon, majd két napig le sem jött. Onnantól fokozatosan közeledtem hozzá, és sokáig elutasító volt. Pár hét múlva viszont már megbízott bennem, elfogadta az ételt a kezemből is. Több cicám is volt már, de ő volt az eddigi legszelídebb, miután ekkora változáson ment át.
Meg fogod tudni szelíditeni a kicsiket később, egy kis kajával bármelyik macskát meg lehet szelídíteni.
A mi macskánk anno kb 2-3 hónaposan lett először simogatva, nehéz volt, de annyira megszokott, hogy az ágyunkban alszik velünk és hihetetlenül kezes.
Szval meg lehet szokatni majd az emberekkel, csak türelem kell.
És jó lenne ivartalanítani a cicát, van elég gazdátlan macskakölyök, nem fog kelleni senkinek sajnos, főleg ha ugye kicsit vadabbak is.
Megtartani gondolom nem akarsz fél tucat macskát.Ha mégis, akkor ők is fialni fognak jövő ilyenkor..
Jobb lenne akkor ivartalanítnai, amikor még csak 1-2 macskát kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!