Miben vog "változni az életem"? (bőv lent.
Hamarosan lesz 3 kölyökmacskám(amint a menhelyről elvihetőek lesznek). Egy nagy lakásban élek egyedül, a dolgokat már beszereztem nekik (almostálcák és társaik)
Arra lennék kíváncsi, hogy a mindennapjaimat a több takarításon kívül mivel fogják megváltoztatni ezek a macskák? :)
Lehet, hogy szőrös szívű vagyok, de én magamra zárom (kulcsra) a hálót éjszakára, különben egyetlen éjszakát sem aludtam volna át az elmúlt 7 évben:S - de mivel a macskáim ehhez szoktak, ezért nem neheztelnek érte.
Sőt, a hálóba egyáltalán nem jöhetnek be azt az ajtót mindig kulcsra zárom, így ott tartom a féltett, törékeny cuccokat, a mérgező szobanövényeket és legalább ott nem szőrös minden:)
Vannak növények, amik mérgezőek a macskákra, az egyik legveszélyesebb a liliom, ha ilyet kapsz / veszel, akkor csak olyan helyen legyen, amihez a macskák semmiképpen nem férhetnek hozzá!
Azt is gondold át, hova engeded fel őket, és hol mit törhetnek össze - helyezd biztonságba, amit féltesz!
Az első naptól neveld őket, ne az legyen az első két hétben, hogy "milyen aranyos" - persze, hogy azok, de ez nem menti fel őket az alól, hogy pár szabályt megtanuljanak. Okosak ők, csak sokszor makacsok! Majd meglátod, milyen kompromisszumot tudtok kötni, hogy hosszútávon mindenki elégedett legyen!
Amire még figyelj, hogy 3 macskának 1 alomtálca persze nem elég (nem tudom, hányat vettél). Ahogy nőnek, figyeld, hogy alakul a rangsor és milyen sora van a hierarchia alsó fokán álló állatnak (pl. sokszor nem engedik a dominánsak az ételhez és az almostálhoz)
köszönöm a válaszokat! mindenkinek megy a hasznos! :)
Egyedül a konyhaasztalra nem fogom őket felengedni, de mivel valószínűleg úgy is felmásznak majd oda is ha nem leszek otthon, így lesz rajta egy + terítő. A konyhaasztalomon kívül bármire felmehetnek, az nem zavar, az sem ha a hálóba mennek be, vagy esetleg bebújnak hozzám az ágyba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!