S. O. S! Szerintetek miért lehet az, hogy a kiscicám nem
bír felkelni?
Figyelt kérdés
Volt már ilyen egy másikkal is, ő sajnos meghalt. Tegnap ez a kiscica még játszott a többiekkel futkározott cumizott az anyukáján és a pót anyukáján is. Élettel teli, játékos, jól táplált kiscica volt. Ma észrevettem, hogy fázott és odabújt a fűtőtesthez. Az első lábaira egyáltalán nem bír felállni, csak a hátsókra és hátrafelé araszolva megy, már amennyit bír menni. Óránként adok neki laktózmentes anyatejpótló cicatejet és vizet is. Adtam neki az előbb béres cicacseppet. Az előző cicánál is így volt, hogy nem bírt az első lábaira állni egyik napról a másikra. A mostani rendesen veszi a levegőt, nem taknyos, és nem is sovány. Szerintetek mi lehet ez? Ha valaki tudna ajánlani valami házi praktikát, vagy gyógymódot, vagy esetleg tudná, hogy mi baja, az nagy segítség lenne. Előre köszönöm a válaszokat!
mi is szegények vagyunk: 2 kutyánk van, az anyuékhoz lepasszolt talált nősténymacska ivartalanítva van: egy alapítvány segített benne, így féláron 3000-ért megcsinálták
2 hónapja az egyik kutyának fájt a lába 6200 Ft-unkba került...ennyivel kevesebbet ettünk (ami azt jelenti, hogy a 20 ezres kosztpénzből 14 ezer !! lett abban a hónapban)...egy hónappal később oltattuk őket, mert addigra sikerült összespórolni a pénzt. De ők előbb kapnak kaját mint mi és legfeljebb több zsíros kenyeret eszünk, ha muszáj...
2010. máj. 12. 13:00
12/29 A kérdező kommentje:
A mi cicáink és kutyáink is rendesen vannak etetve. A cicák naponta kétszer, nyesedék színhúst, vagy főtt tyúkot és mellé szárazat kapnak. Inni vizet és tejet. A kutyusaink (kettő van) szárazat kapnak, vagy sült kacsafarhátat. Mikor hogy jön a sorrend. De ők idősek már, úgyhogy van nekik a héten egy fogyókúra nap, mert ezt mondta az állatorvos, hogy az idős kutyuknak így kell. A kajájukon nem spórolunk, rendesen etetjük őket és a kutyák bent alszanak a kanapén. Nem azon spórolunk, hogy éheztetjük őket, elhihetitek, csak ebben a hónapban pont nem úgy jött ki, hogy el tudjuk vinni állatorvoshoz a macskát. Nem számítottunk erre és sajnos én nem dolgozom még.
2010. máj. 12. 13:07
13/29 A kérdező kommentje:
Amúgy volt anno Pesten egy alapítvány ami ingyen ivartalanította két anyacicánkat. De sajnos megszűnt és itt 11ezerért vállalják el. :S
2010. máj. 12. 13:25
14/29 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintetek a béres csepp az mennyire hatásos az állatoknál? (macskának valót kapott)
2010. máj. 12. 13:35
15/29 anonim válasza:
A Béres-csepp immunerősítésre, különböző ásványi anyagok, vitaminok bevitelére jó, de egy konkrét (s talán súlyos) betegséget nem gyógyít meg!!!
Beszéld meg az állatorvossal, hogy a vizsgálat és a gyógyszer (szuri vagy egyéb) díját részletekben kifizeted neki a zsebpénzedből. Szerintem megérti a helyzetedet.
2010. máj. 12. 15:29
16/29 anonim válasza:
Mi itt sem megállapítani nem fogjuk tudni a baját, sem meggyógyítani, bármennyire is szeretnénk. Ezen a cicán csak az orvos segíthet, vagy végignézed ahogy haldoklik.
2010. máj. 12. 15:43
17/29 A kérdező kommentje:
Megpróbálom anyámat rávenni, hogy vigyük el, csak a baj, hogy tényleg semmi pénzünk. Zsebpénzről álmodni sem mertem soha... Nem is szoktam kapni. Nem tudom, hogy mit csináljak, mert anyám keres egyedül és nagyon kevés a pénz és szerintem nem fog adni.
2010. máj. 12. 16:07
18/29 anonim válasza:
mondd meg az állatorvosnak, hogy a vizsgálatért cserébe vállalsz a rendelőben takarítást, pl.
2010. máj. 12. 16:19
19/29 anonim válasza:
"Óránként adok neki laktózmentes anyatejpótló cicatejet és vizet is. Adtam neki az előbb béres cicacseppet."
Ha ezt megtudod venni , akkor nem hiszem hogy nincsen pénzed felülni a buszra !
Merre laksz ??
2010. máj. 12. 18:15
20/29 anonim válasza:
Akkor pl a gyereknek sem veszed meg a gyógyszert,mert nincs rá pénz.Ha egy állatot megszelidítesz,felelős vagy érte,akinek nem megy az ne tartson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!