Ti mivel etetitek a cicátokat? És ez mennyibe kerül havonta?
Napi 100 forintból 40% fehérjetartalmú száraztáppal etetem, nézd meg a konzerv whiskasban mennyi a fehérje (négy százalék). Royal Canin: Vet Care Neutered Young Male a cucc neve. Napi kétszer kap, egészséges széklete van, nincs büdös tőle.
Fél évre 18000 forint és ingyen szállítják, általában a szilikát almot is azzal együtt rendelem.
Csak fél konzervet? (ráadásul whiskast) Hogy nem halt még éhen?
Egyébként ez nem spórolási verseny. Ez olyan verseny, hogy ki ad jobb minőségű kaját a macskájának.
Ha jól számolom, akkor napi 240 Ft-ot eszik meg a cicád, ami egy hónapban 7200 Ft. Ez szerintem sok.
Az én cicám Purina One száraz tápot kap naponta 2x, összesen 50 grammot. Egy zacskó Purina One táp 800 gr-os, és kb. 1200 Ft-ba kerül. Tehát egy ilyen zacskó minimum 2 hétig elég. Tehát havonta 2400 Ft-ból jóllakik a macskám. :) Ráadásul a Purina jobb táp mint a Whiskas! Úgyhogy fontold meg a váltást. :)
Szia!
Fél éves, (pár napja:)) ivartalanított kandúrkánk van.
Jelenleg Brit care Cocco tápot kap, teljesen meg vagyunk vele elégedve. 7 kilós zsák 9000 forintba kerül.
(Az előző száraz egy Visán Optimanova márkájú táp volt, megfelelt, olcsóbb is volt, csak az egyik macska válogatós...).
Három macska eszi, mivel a család másik két cicája is ezt kapja a kicsin kívül, így két hónapra elegendő, azaz egy hónapra 1500 forint egy macska. Ahogy számolom, 50 forintra jön ki megsaccolva a száraztápunk egy napra/macs.
Konzervet külön veszünk a kölyöknek, Real Nature termékeket kap, ebből körülbelül napi 150-200 grammot három étkezésre elosztva. Anyagiakban a nedves eledel nyomja meg a költségeit, max. 350 forintig.
Grátisz még, hogy a kutya kiegészítőiből is kap: ez némi halolajat és egy kiskanál zöldkagylóport jelent esténként, igazából összegben meglehetősen csekély, elenyésző.
Állatot tartani pedig nem kötelező, de ha úgy döntünk, belevágunk, tegyük -ezt is- a lehető legtökéletesebben és gondos lelkiismerettel.
A mienknek diétás gyógytáp kell (Royal Canine-ból találtunk megfelelőt), 4 kg-s csomagban vesszük, így is kijön 120 forintból naponta.
A whiskas drága, de a tápértéke meglehetősen szerény:S
Úúú, ez az össz napi 240 Ft, ez nagyon nagyon sok! Ennyi pénzből már Acana tápokkal is etethetnél, én havi 9200 Ft körül költök 2 macskára, Őket Acanával etetem, valamint hetente-kéthetente kapna Animonda nevű alusat, de azt ajándékba kapom, egy barátomtól.
Ugyanakkor van egy csomó prémium (akár gabonamentes, akár gabonás, amiben te hiszel) táp amivel akár olcsóbban is kijöhetsz mint most! Pl. HILL'S Feline Adult Rabbit-ból is kijöhetsz 16600-ból 6 hónapra. De a Brit alá ne add szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!