Ti mivel etetitek a cicátokat? Mindenki vesz macskatápot?
Nálam éhen halnának, ha maradékot kapnának. Egyáltalán nem eszem húst... a többi kaja meg nem igazán nekik való (szerintem).
Én azért vagyok a táp mellett, mert elhiszem, hogy a nekik megfelelő tápanyagok vannak benne, amit a mi maradék eledelünk nem tartalmaz. Persze ezzel is lehet vitatkozni, mert valóban vannak olyan tápok (száraz és nedves egyaránt), amik a leírás alapján is szörnyű összetevőkből állnak. Én megpróbálok nekik minél tisztább minőségű kajákat adni (és ez nem feltétlenül mindig a szuper prémium minőség). Azokból van, amit meg sem esznek, hiába "tuti".
A helyedben azért vennék, adnék a cicának valami plusz vitamint, kiegészítőt, ha csak maradékot kap, mert én hiszem (ha nem egerészik, vadászik magának), hogy a csak házi koszt megrövidítheti az élettartamát.
Én csak cicatápot adok. Én úgy vagyok vele, hogy pl én is imádom a hamburgert, meg a pizzát, meg a nasikat, de ha csak azon élnék.. lehet, hogy van olyan az immunrendszerem, hogy sokáig éljek, és még csak ne is betegeskedjek, amikor már középkorban vagyok, mert ugye ahogy idősödünk, úgy használódik egyre jobban és jobban a testünk.. Hát náluk is ez a helyzet.
A cicának szüksége van a látásához, és a jó szívműködéshez TAURIN-ra. Ezeket sajnos a hipermarketes tápok nagy részében nem találod meg.
A macska alapvetően húsevő állat. Meg lehet nézni, mennyi a hústartalma ezeknek a tápoknak.
Mennyi benne az adalékanyag, a színezék és még lehetne folytatni. Izletes és egészségtelen, mint a hamburger.
Mi sem mindig azt eszünk. Vagy van itt valaki aki mondjuk 40-45 éves, gyors kaján él és egészséges?
Na mindegy. Ez a Te döntésed.
Jó egészséget kívánok a cicának! Remélem sokáig így is marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!