Macska kintre szoktatásában szeretnék tanácsot?
7-8 hetes kislány cicát fogadtunk be 3 napja. Tegnap elvittük orvoshoz,azt mondtuk csak benti cica lesz így olyan oltást kapott, 2 hét múlva megyünk vissza, akkor kaphat még kombináltat ami a kinti élethez is jó?
Jelenleg a házban van velünk, a pincébe tervezem éjjelre bezárni(meleg, nappal világos).
Tehát mi a kiszoktatás menete?
A szomszéd macskái is átjárnak a mi udvarunkon, nem merem magára hagyni amíg picike, vagy nem bántanák?
A házban semmiképp nem akarom sokáig bent tartani.
Nagyon köszönöm!
Egy ekkora kiscicát én semmiképp nem tennék ki. Felügyelettel ki lehet engedni a kertbe, de amikor nem vagytok otthon, bármi baja lehet, megtámadja egy másik macska, kimegy az utcára és elüti egy autó, elkapja egy kutya, stb.
Idősebb korában majd jobban tud már magára vigyázni, de most még nagyon pici. Tehát olyan 3-4 hónapos korig én nem javaslom a csak kinti tartást, féléves kora körül pedig ajánlott ivartalanítani, hogy ne kóboroljon el.
Köszönöm!
Persze, csak felügyelettel lenne kint egy darabig!
A házban nem maradhat, a pincében tarthatjuk? Gyakran lejárnánk hozzá, kivinnénk az udvarra, nem tudom más hogy csinálja, gondolom sokan vannak úgy, hogy csak kinti cicát szeretnének, attól még biztosítani lehet a boldog életet a cicának remélem!
Ivartalanítva lesz természetesen!
Persze, hogy lehet boldog élete ha kinti cicó. Csak tényleg míg pici, ne hagyd magára. Az idősebb macskák elég genyók tudnak lenni :) A pincében okés neki míg kicsi, csak sokat legyél vele, játsszál, szocializálódjon a lelkem, simogasd, becézgesd. Aztán most már úgyis jön a jó idő, a nyár, akkor majd szoktasd szép fokozatosan ki. Legyen odakint egy jó kis kuckója, amit télen a hidegben téliesíteni tudsz. Ivartalanítsd és minden oltást kapjon meg. Főleg a leukózis ellenit, mert azt verekedés során összeszedik, sajnos tapasztalatból tudom... :(
Sok sikert a kicsihez, legyen benne örömöd :)
Mindene meglesz, van 2 gyerkőcöm, akik minden állathoz kedvesen közelednek!
Ha már hetek múlva kicsit magára is hagyom a kertbe, akkor is berakom inkább a pincébe ha pár órára elmegyünk.
Akkor nem baj, hogy még csak a benti oltást kapta meg? Mondhatjuk a dokinak, h mégis kinti cica lesz?
Tudom, más be sem oltja, mi foglalkozunk ezzel is, legyen egészséges!
Nekem az első cicám kinti-benti volt Mamáméknál, 6 éves lehettem akkoriban, így csak részletekben emlékszem, hogyan lett szoktatva. Azt tudom, hogy már az elejétől, amikor picikét már nagyobbacska volt, kint játszottam vele sokat az udvaron (egyedül nem hagytuk, csak már mikor hozzászokott a környezetéhez és idősebb volt).
Napközben többnyire vagy az udvaron pihengetett, vagy a környéken kóborolt, estére meg bekéredzkedett. Az ajtón volt belülről egy lánc, azt megtanulta, hogy megzörgeti és akkor kiengedjük, ha netán napközben is a házban lustult volna :)
Amúgy megkérdezhetem (nem genyóságból, mert látszik, hogy törődtök a cicával) miért döntöttetek mégis úgy, hogy nem maradhat a házban végül, ha a benti lét volt az eredeti terv?
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!