A macskám nem hagy aludni, mit tegyek?
Nálam is kb 1 hónapja van egy utcáról mentett cica, igaz ő már 2 év körüli. Éjszakai állatok, a Tiéd ráadásul még kölyök is. Meg fogja tanulni, hogy mi az életritmusotok, de ehhez idő kell.
Egyébként nem tudom, hogy a macskák mikortól ivarérettek, de én azzal kezdtem, hogy vittem ivartalanítani a kandúrkát, mert itt a tavasz és megkergülnek. Szóval azt mindenképp ajánlom.
Illetve csinálj neki játékokat (lehetőleg távol a szobádtól :D) tegyél ki 1-2 kicsi gumilabdát, amivel tud játszani, de nem hangos. Köss a kilincsre egy cipőfűzőt, azzal is jól el tud szórakozni.
Ez nagyon szép dolog volt tőled, hogy befogadtad.
Nyilván szokatlan még neki ez az új helyzet: bezártság, kisebb élettér, idegen környezet. De idővel megszokja majd biztosan, csak legyél vele nagyon türelmes és kedves.
Mindenképp vidd el ivartalanítani, mert ebben a korban már ivarérett és menne a lányok után. Könnyen lehet, hogy most ezért nem érzi magát jól a lakásban.
Próbálj meg venni neki játékokat, kaparófát, és szeretgesd őt minél többet!
Vannak ilyen macskák. Nekünk volt egy olyan, aki kb. délután 5-kor rohangált föl-alá, talán 10 percig. Aztán mintha mi sem történt volna, megállt, körülnézett, és ment lefeküdni. Nem sikerült kideríteni, hogy mi volt az oka, miért pont akkor, miért pont 10 percig, stb.
Meg lehet szokni, félre kell állni, elpakolni dolgokat az utjából. Majd ha öregszik, kicsit megnyugszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!