Nem hagy aludni a macskám éjjelente, jó megoldás ha berakom egy ilyen kennelbe éjszakára (kép lent)?
Friss macskatulaj vagyok, eddig csak nyuszim volt, őt ugye éjjelre visszaraktam a ketrecébe és ott elvolt, nem sok vizet zavart. Macskával más a szitu... Még picike, 7 hetes, és nagyon aktiv, nem igazán áll meg egy percre sem. Éjjelente ugrabugrál rajtunk az ágyon, nekifutásból felpattan rám meg ilyenek, csak fél órákra áll meg és piheg picit a párnánkon. Nagyon édi, de sajnos amúgy is rossz alvó vagyok, és hát nem igazán tudok tőle aludni. Így arra gondoltam veszek egy ilyet:
Éjjelre berakom, alomját is, kaját-vizet mindent, persze a szobában, az ágy mellé.
Ez jó megoldás a cica szemponjából vagy gonoszság? Kibír 6-7-8 órát? Mit gondoltok?
Hát ez az hogy nem igazán.
Igazság szerint egy lakótözösségben élek. Négyen egy lakásban és a legnagyobb szoba az enyém és a páromé, ami a nappaliként funkcionált. Ezenkivül csak a konyha vagy az előszoba jöhet szóba, de a konyhába nem akarom, az előszobából pedig nyilik a bejárati ajtó, attól félek egyből kisurrana mert ugye jövünk-megyünk.
Nem tudná megszokni ezt a kenelt? Elég nagy, a legnagyobbat venném neki. Nem akarom kínozni őt természetesen, esetleg ha megvenném, és nem bírja benne nem használnám tovább, csak próbálok valami olyan megoldást ami mindhármunknak a legjobb. Imádom őt, csak hát no :) ha elaludna velünk az ágyba nem lenne gond, de így elég zavaró.
Epp kölyök fázisban van, ha beteszed egy ilyenbe, szerintem ugyanugy fog nyávogni merthogy szenved, és igen, kínzás. A macska nem papagáj, amit letakarhatsz - a papagáj is azért van csendben sötétben, mert azt hiszi, éjszaka van.
Itt is írja, hogy felnőttkorában elmulik...most gondolj bele abba, Te sem örültél volna, ha gyerekként ketrecbe raknak, mert minden érdekelt.
Amugy meg, nálunk pont van két ilyen macska, a nagyobbnak szoktuk mondani hogy beletesszuk ha nem viselkedik, és akkor csendben van. (Megtanitottuk neki, hogy mirol beszelunk). A kicsit meg eszunkbe sem jutna.
Szerintem beszélj velük, mert az előszobából kiszökik (egyébként alap felszerelés rátenni a neved, cimed, nevét, telefonszámod, emailcimed, akármi egy kis nyakörvvel, az oltások után), de én tuti bezárnám a konyhába...Perzse probald meg napközben lefárasztani. Vigyázat, fáradhatatlanok.
öhm már megbocsáss, de senki sem úgy születik hogy tisztában van a macskának minden tulajdonságával és dolgaival, és hiába olvasok róluk akkor is csak úgy tudom megérteni őket, ha konkrétan van egy macskám.
nézd, ha szerinted az lett volna a megoldás, hogy ott hagyom ezt a macskát a sorsára a parkolóban, ahol találtuk őt!!! pont a behajtónál gyámoltalanul, akkor gratulálok neked.
utálom az ilyen undorító leba+sz+ásokat. miét kell rögtön a másiknak támadni???
azért írtam ki a kérdést, hogy tanácsot kérjek, mint egy lehetséges megoldás. nyilván nem zárnám be, ha elkezdene megőrülni. azért írtam a kérdés alá "cica szempontjából." mert nem csak a magam érdekeit nézem, hanem a kiscicáét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!