Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vemhes a cica, milyen körülmén...

Vemhes a cica, milyen körülményeket biztosítjak neki?

Figyelt kérdés
Van egy fűtött melléképület, oda raktam be neki egy dobozt kibélelve, milyen tápot ajánlotok neki? Orvost hívjak hozzá mikor beindul a szülés? Vagy már most vigyem el orvoshoz ultrahangra? Nekem mindig minden macskám ideig ivartalanított volt, a szomszédnak viszont rengeteg ivaros macskája van. Ez is az övé, de megbeszéltem vele, hogy kölcsön kérem, mert szeretnék egy kiscicát olyan akit első perctől kezdve én és persze a cicamama neveli. Továbbá megbeszéltem vele azt is, hogy a többi picit majd elajándékozom és az anya cicát ivartalanítani viszem és úgy adom majd vissza neki. Tudom hülyén hangzik, de ez a vágyam. Mik a teendőim?

2017. febr. 17. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%
majd ő jelzi neked ha elleni akar vagy látod rajta hogy ideges,olyankor le raksz neki a földre egy kis kosarat vagy ládikát,beleterítessz egy rossz rongyot és el mész aludni,itt a körülmény a számra :)
2017. febr. 17. 17:38
 2/14 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van pár kifejezetten vemhes és szoptatós cicáknak való táp.

Orvosra akkor van szükség, ha komplikáció lépne fel, illetve az nem árt, ha az ellés után megnézi a nőstényt és a kicsiket is.

2017. febr. 17. 17:42
 3/14 anonim ***** válasza:
Az jó,h meleg helyen van a cica és van doboza,de be is megy oda?Nem a tiéd és azért a hely is idegen neki.Orvos nem kell,de azért nem árt,ha van kéznél egy telefonszám,ha mégis úgy alakulna.Nem tudom,h milyen a kapcsolatod a cicával,ha jó,akkor akár ott is maradhatsz vele szülés közbe.
2017. febr. 17. 17:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon barátságos cica, engedi hogy simogassam
2017. febr. 17. 18:10
 5/14 A kérdező kommentje:
A szülésnél is ott akarok lenni, hogy lássam minden rendben van, nem az első neki, állítólag nagyon jó anya
2017. febr. 17. 18:12
 6/14 anonim ***** válasza:
3-mas vagyok.Én egyszer ott voltam mamám cicájával mikor szült.Szegényem közbe nézett rám és látszott a szemén,h várja a segítséget.De,ha lehet majd maradj a háttérbe,h ne rád figyeljen.
2017. febr. 17. 18:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hagyom őt.
2017. febr. 17. 19:23
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
mindenkinek ment a piros :)
2017. febr. 17. 19:34
 9/14 anonim ***** válasza:

Azért arra is gondolj, hogy mi történik, ha a többi picit nem tudod esetleg megfelelő (hangsúly a megfelelőn) gazdának elajándékozni... Tavasszal rengeteg kiscica születik sajnos, sokkal több, mint ahány leendő gazda van.

Csak akkor vállald be tehát, ha adott esetben mind a 4 (vagy ahány lesz) kiscicát el tudod tartani, fel tudod nevelni, ivartalanítani, oltani stb.

Egyébként alapesetben nem kell orvos, csak ha nem halad a fialás normálisan vagy fialás után akkor, ha úgy látod, valami nincs rendben. Pl. étvágytalan az anyacica, nem látja el a kölyköket rendesen stb.

Kiscicáknak és anyának 2 hetes kortól féreghajtást ne feledd el.

2017. febr. 17. 19:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Minden macskám ivartalanított volt, oltott rendszeresen féreghajtótt, prémium tápokkal etettem. Ha hagyom a szomszédnál, továbbra is fial, egy évben nem 4-6 picit. Így én ivartalanítatom anyát és csak a többi picinek kell jó felelős gazdit találnom.
2017. febr. 17. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!