Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy etessem a cicámat?

Hogy etessem a cicámat?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel össze kellett varrni a száját és nem tud enni. Kézből meg sose fogadta el eddig sem. Innia legalább csak kéne. Mit csináljak?
2010. máj. 8. 15:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Összevarrni? mármint hogy? o.O Szerintem,ha jobb ötleted nincs, egy kis tejet adj neki fecskendőből,úgy ahogy az antibiotikumot szokták adni nekik.Vagy ha úgy sem megy, vidd állatorvoshoz, hátha kap infúzióból...
2010. máj. 8. 15:22
 2/20 A kérdező kommentje:

Az a rész ami összeköti a száját az orrával, kettészakadt egészen az orra tetejéig. Így.

Amúgy köszi a választ, az orvos már azzal lerázott, hogy majd fog enni magától. Ja, de mikor? Már 2 napja nem evett.

Akkor megpróbálom amit írtál.

2010. máj. 8. 15:25
 3/20 A kérdező kommentje:

Linkelek egy képet, hogy érthetőbb legyen, mert tényleg kicsit nehéz elmagyarázni.

[link]

2010. máj. 8. 15:31
 4/20 anonim ***** válasza:
45%
Ó istenem. istenem. :( Mi történt szegénykével? Piciii bogárkaa. Sweetheart. :'( A száját azért valamennyire kitudod nyitni neki? Persze ha látod rajta, hogy fáj neki, mindenképpen hagyd abba és próbáld kicsit később. Szerintem a legjobb lenne, ha feloldanál tejben C-vitamint és azt itatád vele. Vagy vizet. Ilyenkor hagyd pihenni, ne nagyon nyúzd, ha akarod akkor simogasd KICSIT, beszélgess vele, hogy érezze, mellette vagy. Szóval innivalónak próbáld meg ezt, vagy teát adj neki, nekem a degum (en kisállatka: [link] ) nagyon beteg volt, nem tudott lábra állni, injekciós tűvel adagoltam be neki SZÉPEN LASSAN teát, CUKROSAT!!!. A cukor energia vagyis a degum pár percen belűl lábraállt. Azonban meghalt szegény, mert más baja volt. De próbáld meg, a cukros tea, c-vitamios tej vagy víz kombináció szerintem tökéletes. Enni nem hiszem, hogy ilyenor fog, hiszen fáj neki az ahol összevarrták. Mior lesz kiszedve a varrat? Mert utána már biztosan fog enni. kaja nélkül kibírja 3-4 napig, viszont ital nélkül 1 napig sem ajánlatos hagyni. Amúgy ennivalónak, ha esetleg tudsz, akkor készíts neki nagyon folyékony tejbegrízt, amit szintén injekcióval be tudsz adagolni a száján. Mindenképpen legyen híg, hogy betuddszívni az injekcióba és hogy a macska könnyen lenyelhesse, megemészthesse. Egyenlőre ennyi. Kérlek írj még, hogy mi történik vele. Köszönöm!
2010. máj. 8. 16:17
 5/20 anonim ***** válasza:

Az enyém szereti a tejfölt, joghurtot, kefírt (persze mind natúr).

Amikor egyszer megsérült az álla, csak ezeket tudta enni néhány napig (azért örültem amikor ismét ropogtatott).

Próbáld meg te is!

2010. máj. 8. 16:18
 6/20 anonim ***** válasza:
Hihi, az én cicám is így néz ki!
2010. máj. 8. 16:18
 7/20 anonim ***** válasza:

16:17

A tea szerintem nem jó, mert a cicusok túlérzékenyek a koffeinre! Mindenképpen valami fehérjedús folyékony étel kéne, pl meg lehet próbálni sótlan húslevesből és zacskós tápból pépet készíteni, azt hátha felnyalogatja. Ha nem, akkor fecskendővel belé diktálni.

2010. máj. 8. 16:22
 8/20 A kérdező kommentje:

Valószínű, hogy fáról esett le, mert az egyik hátsó körme is kitört :(

Köszönöm, nagyon sok tippet adtál. A másik bajom, hogy rettentő válogatós, a tejfölt sem hajlandó megenni. De valamelyik csak bejön erről a szép hosszú listáról.

Tejet ha a tányérral teszem elé, látom, hogy inná, de ahogy kinyitja a száját fintorog és mérges. persze, hagyom pihenni, reggel óta heverészik, óránként benézek hozzá, nem akarom zavarni.

2010. máj. 8. 16:25
 9/20 A kérdező kommentje:
Ja és varratszedés nem lesz, állítólag magától ki fog esni 1 hét múlva.
2010. máj. 8. 16:27
 10/20 anonim ***** válasza:
45%

16:17 vagyok!

OFF: Benne van a szabályzatban, hogy nem a kommentekre kell válaszolni, reagálni hanem a kérdésekre. Olyan nehéz lenne ezt megérteni? :)

ON: Amúgy nem koffeines teára gondoltam. Millióféle tea van, nem csak koffeines.

2010. máj. 8. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!