Miért nem eszik meg a konzervet a finnyás macskáim? Csak az alusat hajlandoak megenni. Milyen konzerv amit szeretnek. Kérdőjel
Jó minőségű száraztáppal kellene etetni őket, a konzerv és az alutasakos tápok legnagyobb részt vízből állnak.
Egy olyan konzerv, ami tényleg tartalmaz húst is, annak az árán meg már jobban jársz ha nyers húst veszel nekik.
A macskak eleg valogatosak, viszont a jo hir az, hogyha valami igazan bejon nekik, akkor ahhoz ragaszkodnak.
Nekunk tavaly lett uj macskank. Kolyokkent kerult hozzank, addig a letezo legolcsobb konzervet kapta es rajta kivul masik 3 kolyokkel es 4 felnott macskaval osztozott az ennivalon. Sovany volt es orokke ehes, vettunk neki kolyoknek valo alutasakosat es falta. Kb 2 hetig. Majd mar egyaltalan nem evett belole. Vettunk masik izt, majd masik markat, tapot is, minden csak 2-3 napig kellett neki, de persze csak a frissen bontott, majd nem evett.
En meguntam es mivel a kutyan mar egy ideje nyerset evett, igy osszeallitottam a macskanak is nyers kosztot (csontos, boros csirke, marha, barany, vese, maj daralva, lazacolaj es taurin, keverve, kimerve zacskozva es fagyasztva). Ezt napi egyszer kapja, plusz minimalis mennyisegu tapot szinten napi egyszer (acana valt be, ezt is mindig megeszi). Ezt egy ev alatt meg nem unta meg, alig varja az etetesi idot minden nap es soha nem hagyott maradekot. Egyszer probaltam megkinalni ismet alutasakossal, mert maradt minden fajtabol boven, de csak megszagolta es tavozott a tanyertol.
Egyebkent tenyleg nem dragabb hussal etetni. A kutyanak mas osszetetelu kell, de egyszerre keszitem kutyanak, macskanak havonta egyszer. Elmegy vele 2-3 ora, de regebben szamolgattam, hogy mennyire jon ki igy egy heti ennivalo es joval olcsobb volt, mint az alutasakos, amit vettunk (royal canin es hills), de konkretan meg a whiskas-tol es felix-tol sem dragabb. Pedig hentesnel veszem a friss hust es belsoseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!