Hogy kéne etetni a macskát? Baj, ha csak száraztápot kap?
A cicám kb 1,5 éves kandúr.
Sokat mozog.
Csak száraztápot eszik, néha veszünk konzervet, meg szokta enni, de ez kb 2-3 havonta 1 alkalom. Ha van itthon valami hús "maradék"(akár nyersen-akár főzve, disznó kivételével) azt oda szoktuk neki adni.
Viszont mostanában több helyen is olvastam, hogy a cicájuk alutasakost eszik, őszintén szólva én azt sem tudom mi ez..
A szárazat és a konzervet ismerem, mi még sosem vettünk semmilyen szószos-tasakos ételt, de nem is enné meg a cica.
Alapjáraton kisebb termetű macska mint az összes többi, pedig ivartalanítva van. Nyáron kis vékonyka, viszont télre, nagyon szépen kikerekedett, pedig ugyanazt a tápot eszi, imádja, bár tény, hogy ilyenkor többet is adok neki, néha rakok mellé sonkát-virslit-főtt húst.
A kérdésem tehát, hogy ha "egyhangú" az étkezése, azaz csak tápot eszik+ a napi pár ízletesebb falat, az nem baj?
Imádja a tápot, a mellé kapott falatokat is, de nem eszik meg ilyen 1 tasakos ételt vagy 1 konzervet naponta, ahogy másoktól hallom, nem kap maradékot sem, tehát tényleg szinte mindig ugyanaz van, rajta azt látom, hogy semi kifogása ellene.
Ezzel nincs semmi baj :)
Ha jól látom nem CSAK szárazat kap, hanem mást is. A cica étvágya jó, szívesen eszik. Ne akard rászoktatni az alutasakosra. Örülj neki, hogy házikosztot is eszik, az enyém sajnos csak konzervet, alutasakosat, és szárazat. Mást nem. A legtöbb macsek ma már olyan, mint az enyém, mondjuk nyilván ehhez hozzájárul az is, hogy életében nem látott egeret, mert benti macsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!