Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mért rázza a macskám a farkát?...

Mért rázza a macskám a farkát? Mit akar mondani?

Figyelt kérdés
Van egy 1,5 éves lány cicám, aki gyakran csinálja azt, hogy megáll előttem feltartott farokkal, rám néz, elnyávogja magát és eszeveszetten elkezdi rázni a farkát. Ezt mért csinálja?
2010. máj. 7. 16:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

Tisztel 16:30

Nem akarok senkinek beszólni, nem is az a célom hogy most bárkit is leugassak illetve lenyávogjak - hogy kedvezzek a macskaistenítőknek is - de teljes mértékben igazad van:)

És nekem is elegem van az ilyen kérdésekből hogy " a cicám ma csúnyán nézett rám, miért sértődhetett meg?" vagy "mit csináljak, a cicám már 20perce nem morgott"

Tehát, az előző válaszolónak üzenem, hogy én nem gondolom hogy valakinek csak azért fel kéne kötnie magát, mert van saját élete is egy állaton kívül, és mert megmondja a véleményét:)

2010. máj. 7. 20:15
 12/26 anonim ***** válasza:
18%
16:42 az Ivan Petrovics Pavlov név számodra mond valamit?
2010. máj. 7. 20:41
 13/26 anonim ***** válasza:

20:41, Attol tartok tobbet is mint szamodra.

De ha ezzel azt akarod mondani, hogy a felteteles reflex kizarja a tudatos gondolkodast, akkor tenyleg el vagy tevedve. De ne is probalj valtoztatni a tevedeseden, mert a sotetsegben az a jo, hogy nem kell villanyszamlat fizetni. :)

20:15: nem azert "kell" felkotnie magat mert van elete egy allaton kivul is, ha fel akarja kotni magat, azert tegye, mert becsontosodva ragaszkodik egy majdnem akkora hulyeseghez, mint hogy a fold lapos. Es ezt ugy hirdeti, mint a kozepkori egyhaz, azt - ha tehetne, talan meg maglyara is kuldene. :P

2010. máj. 7. 21:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a kérdésre is válaszoljunk: éhes, enni kér. Ezt jelzi így.
2010. máj. 7. 22:39
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

nem hitterjesztő vagyok, de akkor közelítsük meg a Biblia felőli oldalt.

Isten az embereknek adott értelmet, és érzelmeket. Tudunk beszélni, szeretni, utálni. Az állatoknak nincs értelmük. Ösztönösen jeleznek ha gondjuk van, megszokásból ragaszkodnak emberekhez.

2010. máj. 7. 23:27
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

23:27: ne, inkabb _ne_ kozelitsuk meg, kiveve, ha mondjuk "hitterjeszto" vagy. Mert akkor megertenem ,hogy olyan dologra akarsz hivatkozni, amit ismersz, de anelkul csak barmi marhasagot leirsz, hogy a te igazad legyen hangosabb...

Nem gondolom, hogy a bibliabol kell nekem "on the fly" bizonyitekot szolgaltatni arra hogy a allatok igenis tudattal rendelkeznek, de "ahogy kivanod". Mozes 4. konyve, 22, 22-33.

Most jo? vagy jon meg valami erdekes kozelitesi mod? (etologia, csillagaszat, maya joslatok?)

Amugy, nem mondom azt, hogy a kerdezo macskaja azon kivul hogy "teged felismerlek, adj enni!" akart valami mast is mondani, csak arra probalok ramutatni a magam szereny eszkozeive, es egoista stilusommal, hogy az allatok nem gepek, es jobb lenne a vilag, ha nem lennenek, akik megis gepkent kezelik oket.

2010. máj. 7. 23:44
 17/26 anonim ***** válasza:
21:58 nem jelentettem ki ilyet, de azt neked is el kell ismerned, hogy egy állat kommunikációja messzemenőleg nem olyan szofisztikált mint a miénk, ezenfelül mivel kevesebb neuronnal rendelkezik és kisebb homloklebennyel, nem is képes megélni olyan mérvű érzelmeket mint amilyeneket egyesek beállítanak, nem,hogy azokat közölni velünk.
2010. máj. 7. 23:49
 18/26 anonim ***** válasza:

jó, én elnézést kérek ha bárkit is megbántottam, nem akartam kötekedni, nem is tudom hogy miért írtam, igazából csak azon kaptam fel a fejem, hogy az egyik válaszoló beírta hogy ösztönösen cselekednek a macskák, és utána írta rá a másik válaszoló, hogy kösse fel magát

ez sem fer, de én nem kötekszek többet

2010. máj. 8. 00:06
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

23:49: Es akkor raterunk a kovetkezo teruletre, az anatomiara... Gondolom az ismert teny, hogy a intelligencia nem fugg ossze a homlokleberny meretevel (use google) es ha ossze is fuggne, kepes lennek talalni olyan allatot, aminek legalabb akkora, vagy nagyobb mint az embere (az allat merete miatt, termeszetesen.) azokkal mi a helyzet?

A neuron az mas, mint amire te gondolsz, (szerintem talan a szinapszisokra gondoltal, mint "osszekapcsolt idegsejtek es azoknak a komplextasa" mert neuronbol siman lehet tobb is egy embernel "aktivabb" allatban. (Jellemzoen a ragadozokban).

Az erzelmek... Azok mint mar tudosok es nagy gondolkodok is elmondtak a multban, teljesen fuggetlenek a ertelemtol. Szoval ezt a dolgot nincs ertelme firtatni.

Arra meg, hogy "olyan merteku erzelmek, es meg kozolni is..." Nezd, ugy gondolom, vannak allatok, akik kifinomultabb erzelemvilaggal rendelkeznek mint a "Monika show" celszereploi, de az teny, nem kepesek emberileg ertlmezheto verbalis jelekke alakitani azokat. Ugyhogy a dolgok kozlese, jo kerdes, mert mindig kell egy "ado, es egy befogado" a komunikaciohoz.

Szoval, akarhogy is, nem, az allatok altalaban nem kepesek osszetett gondolatokat kommunikali az emberek fele - es a megfigyelesek szerint, egymas fele sem kommunikalnak olyan osszetett fogalmakat, mint ami a embereknel megfigyelheto. (De ettol fuggetlenul az egyeni "intelligenciaszint" felelmetesen nagy szorast mutat akar fajon belul is.)

2010. máj. 8. 00:21
 20/26 anonim ***** válasza:

23:49: a felkotosdi en vagyok, de ha megnezed a dolgok elozmenyet, eszreveheto, hgy akihez a szereny keresem erkezett ("a kedvemert") tevedhetetlenul kijelent egy (hibas) tenyt, majd ezt a tenyt kiforditva szemelyeskedes ala vesz egy tipizalt csoportot "a macskások"-at.

En hasonlo tevedhetetlenseggel megalapitottam hogy o (es a hozza hasonloak) karosak az emberiseg szempontjabol, de mivel ok csuda-tudatosak, megfelelo ervekkel meggyozhetok hogy az egyetemes fejlodes erdekeben a legjobb ha gyorsan befejezik a letezest, mert ugy tobb marad nekem (levego, elohely, akarmi) :) Hat nem nagyszeru? -_-!

2010. máj. 8. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!