Mi ertelme annak ha valaki soha nem engedi ki a hazbol a macskat?
A kinti macskákat rengeteg veszély érheti.Elütik,megmérgezik,kutyák elkapják,beragad valahova,megsérül,más macskákkal összeverekedik,betegséget kap el más cicáktól stb..
Sok veszéllyel jár.És sajnos a kinti cicák nagy része semmilyen oltást,féreghajtást nem kap.Ivartalanítani sem szokták őket.Ezek még tovább fokozzák a veszélyeket.
Én inkább a benti tartást pártolom.Ha jó a környék,akkor ki lehet engedni persze .
De ha forgalmas út mellett lakik az ember,akkor kb a halálba küldi a macskáját,ha kiengedni. Én az ilyet törvénnyel is büntetném.. Napi szinten látom sajnos a főúton az elütött cica tetemeket.. Nem tudom hogy gondolják az út mentén lakók a kinti tartást...
Inkább legyen bent és éljen 15 évet,mint hogy kint éljen 1-2 évet.
Bent is lehet jó élete és ha ivartalanítva van,akkor nem is vágyik annyira ki. + sokat kell vele játszani,lefárasztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!