Mikor hozza elő a macskám a kiscicáit?
Második vagyok.
Miért lettem lepontozva?! Nem azt írtam, hogy remélem meghaltak a cicák. De ilyen hidegben , egyáltalán télen nem is értem hogy lehet valaki ilyen felelőtlen. Főleg ha a kérdező tudja akkor hozza le őket és vigye be legalább az előszobába.
Tudom tudom , a kérdező szülei nem engedik vagy mindig kint volt a macska vagy nem a házba való stb
Felelőtlen hülye emberek miatt fagy halálra ennyi állat !
Lehet én vagyok tudatlan, vagyok ez tudatos "fedeztetés" volt vagy hogy mondják macskánál. Akkor meg nem lennél olyan hülye, hogy megfagyasztod őket. Télen nem vemhes a macska!!!
25 évem alatt alatt rengeteg macskánk volt, most is van anyuéknál 5 darab. Soha nem fialtak télen. Legkorábban áprilisban és kb. július-augusztus a második alom, esetleg szeptember. De a második alonra már azt mondják, hogy nagyobb az esélye a betegségnek, lehet nem marad meg. Nincs párzási időszak, tehát nrm tudom hogyan esett teherbe a macskád. Nem lehet, hogy csak kövér?
Akkor, amikor már elég nagyok lesznek, hogy rendesen tudjanak járni, és önállóan enni is. Már ha meg nem fagytak még.
Az ilyen macskák általában vadak lesznek, nem fogod tudni megfogni őket, ha nem lettek eddig kézhez szoktatva.
Ha most lehozod a kismacskákat és az anyjukkal egy meleg helyet biztosítasz nekik, akkor szelídek lesznek mert emberhez lesznek szokva.
De az előfordulhat hogy az anyjuk mondjuk 20 percre magukra hagyja a hideg padláson és ekkor életveszélybe kerülnek ilyen hidegben. Vagyis semmi értelme a padláson hagyni őket.
Tehát tavaly télen is születtek kiscicák nálad, akik a nyarat (ergo a fél éves kort) is alig élték meg?
Igazán felelősségteljes állattartó vagy, gratulálok!
Hozd le a macskákat a padlásról, biztosíts nekik meleg helyet a lakásban, és később az anyacicát (meg a kicsiket is) ivartalaníttasd.
Ha ott maradnak, bármelyik éjszaka megfagyhatnak, vagy már valamennyi most is lehet, hogy nem él közülük. Megéri ez a szenvedés nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!