Miért olyan nagy katasztrófa ha a macska hozzá van
szoktatva különböző dolgokhoz?
Figyelt kérdés
példa:
-szájban turkálás (a fogak és a torok ellenőrzése érdekében ha szükséges, vagy ha torkán akad valami könnyebb kiszedni(nem mindig van idő orvoshoz rohanni))
-hozzászoktatás a végtagok (vagy egyéb testrészek pl. has) fogdosásához (pl mancsába megy valami vagy rosszabb esetben törés)
-szállító box (tudom ez kötelező)
-ruhához szoktatás (ha pl történne valami ami miatt ruhát(gallér helyett) vagy kötést kell viselnie ne akkor szenvedjen vele)
-gallér (hogy ne akkor stresselődjön amikor tényleg viselnie kell.)
-...stb.
miért bűn ezekhez hozzá szoktatni egy macskát? Egész életében semmi egyéb "feladata", "tanulni" valója nincs, ezekhez szerintem igazán érdemes hozzászoktatni a saját érdekében. Miért számít ez "állatkínzásnak"?
Pár napja olvastam egy kérdésnél hogy mindenki ki volt akadva hogy a macska hozzá volt szoktatva a szájban matatáshoz. Mindennek el lett hordva állatkínzónak, elmebetegnek és sorolhatnám...
2016. dec. 30. 12:21
3/7 anonim válasza:
Ezek egyike sem bűn, sőt az a jó, ha fentieket stressz nélkül el tudja viselni. Neked van igazad, aki beszólt, annak nincs.
2016. dec. 30. 13:08
4/7 anonim válasza:
Nem értem miért lenne ez gond. Szerintem alap, hogy hagyja pl megnézni a fogait. Ennyi erővel a féreghajtó beadása is állatkínzás, pedig az hozzá tartozik az állattartáshoz. Szóval ez így hülyeség, ne foglalkozz velük. :)
2016. dec. 30. 13:09
5/7 anonim válasza:
Nem mindenki, csak egyetlen egy túlfűtött, fogalmatan felhasználó volt. Alvás helyett ámokfutott :)
2016. dec. 30. 13:43
6/7 anonim válasza:
Csupa hasznos dolog, és szerintem a legtöbb (pl. kimondottan a has fogdosása) kimondottan kellemes lehet a macskának. El kellene vinni a macskánkat egy macskaoviba.
2016. dec. 30. 17:16
7/7 anonim válasza:
Amikor az enyém pici volt, sokat matattam a szájában, mert duplán voltak fogai és ellenőriztem, hogy kiesnek e. Nem szereti, nem azt mondom, de azért hagyja. Ivartalanítás után meg elsősorban azért kapta a ruhát, hogy ne piszkálja a sebét, szóval nem nagyon érdekelt, hogy zavarni fogja, összesen 1 hétig kellett csak viselnie, cserébe szépen begyógyult neki. Ennyit kibír, azon kívül sose tettem rá semmilyen bugyuta állatos ruhát, szabadon mozoghat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!