Főtt hús+ táp jó így?
Ha a macska nyers húst és tápot is kap vegyesen, úgy elvileg artunk, a különböző felszívódás miatt. De mi a helyzet akkor ha megfozzuk a húst? Úgy akkor jó együtt?
Olyat is olvastam, hogy akkor kimegy belőle a tápanyag. Ez igaz?
Miért akarod keverni a kettőt?
Ha jó minőségű, korának, egészségi állapotának megfelelő tápot kap, nem szükséges neki pluszban még húst is adni.
Vagy tanulmányozd behatóbban a nyers etetési módszert és etesd aszerint a cicát.
Mindkét etetési módszer jó, csak a nyers táplálás nagyobb körültekintést és tapasztalatot igényel.
(Főtt hússal kapcsolatban a személyes tapasztalatom annyi, hogy a saját cicám nem eszi meg. Inkább éhen hal. Én tápot adok neki, azzal teljesen elégedett)
Más is mondta már, hogy túl sokat foglalkozom a macskáim etetésével, de szeretném ha a legjobb lenne nekik.
Szerintem a táp mellé szükséges hús, hogy ragjon a macska. Sokkal jobb a fognak,ha tépi a húst. És alutasakosnal szerintem sokkal egészségesebb.
Azért is szeretném keverni, mert két macskám van. Az egyik meg az alusbol is válogat, a húsra rá se néz. A tápot meg eszi.(mindig van előttük táp ) A másik örömmel eszi a főtt húst is.
Ahogyan én etetem a macskámat:
Száraztápot, alutasakost kap.
Ha épp húsos dolgot főzök akkor természetesebb, hogy adok neki a nyers húsból.
Az én macskám szereti a csokit is és nem lesz tőle semmi baja, ha egy-két nyalást kap belőle. (Persze, ha a te macskád nem szereti akkor ne erőltesd)
A kukorica minden formáját megeszi. Pattogtatva, főzve, koncervben, stb.
(Ha ezt sem eszi meg akkor ezt se erőltesd, a macskák nem mindenevők ternészetesen)
Nem kap túl sokat semmiből, viszont adok egy jó tanácsot; NE etesd több napon át ugyanazzal az étellel. Kihányja egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!