Akkor most megkérdezlek titeket: macska kaphat tehéntejet?
Szakirodalom szerint nem, mert a laktóztól hasmenése lesz a macskának. De ez nem igaz mindegyikre, ahogy emberek körülsem mindenki laktózérzékeny... Szóval, ha nincs gond, nyugodtan adhatsz neki (szobahőmérsékletű a legjobb).
De jobb helyeken kapni direkt macskatejet, azt bátran adhatod neki.
Ha pedig drágállod az utóbbit, a vizet viszont nem issza meg a kis drágaság, akkor egyszerűen higítsd fel vízzel a tejet!
Kismacskának semmiképp ne adj, tehát olyan fél év alattinak, és ne rendszeresen.Volt már, hogy adtam én is tehéntejet neki, de nagyon ritkán.....van az a whiskas macskatej, viszont az tényleg igen drága:S
Egyébként úgymond hivatalosan, nem tanácsolják a tehéntejet macskának.
Óóóó, kedves utolsó, hogy erre nem gondoltam...! Nálad a pont, köszönöm!
És köszönöm a többieknek is a válasz(oka)t!!!
Régen, amikor a nagymamámnál macskák voltak, eszünbe sem jutott, hogy a tehéntej nem jó a macskáknak.
Tom is mindig tejet iszik. És biztos, hogy nem kecsketejet. Bár lehet, hogy laktózmentest, mert az amcsikánál sokan laktózérzékenyek, így azt is könnyű lehet beszerezni a szupermarketben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!