Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akkor most megkérdezlek...

Akkor most megkérdezlek titeket: macska kaphat tehéntejet?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 22:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%
miért ne kaphatna?
2010. máj. 4. 22:21
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert hasmenése lesz tőle! Sőt semmilyen tejet nem kaphat. Van ilyen teje a whiskasnak, ami speciálisan cicáknak készült, azt talán adhatsz. (Én még nem adtam az enyémeknek, mert drága.)
2010. máj. 4. 22:21
 3/20 anonim válasza:
100%

Szakirodalom szerint nem, mert a laktóztól hasmenése lesz a macskának. De ez nem igaz mindegyikre, ahogy emberek körülsem mindenki laktózérzékeny... Szóval, ha nincs gond, nyugodtan adhatsz neki (szobahőmérsékletű a legjobb).

De jobb helyeken kapni direkt macskatejet, azt bátran adhatod neki.

Ha pedig drágállod az utóbbit, a vizet viszont nem issza meg a kis drágaság, akkor egyszerűen higítsd fel vízzel a tejet!

2010. máj. 4. 22:24
 4/20 anonim ***** válasza:
49%
Megissza és túléli.
2010. máj. 4. 22:25
 5/20 A kérdező kommentje:
Az igazság az, hogy arra gondoltam szélesíteném egy kicsit a kulináris ismereteit, de ezt a laktózdolgot hallottam már és emiatt nem mertem adni neki tehéntejet. Kölyökkorában kapott ritkán cicatejet amit akkor imádott, most meg baromira nem hatja meg.
2010. máj. 4. 22:26
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Kismacskának semmiképp ne adj, tehát olyan fél év alattinak, és ne rendszeresen.Volt már, hogy adtam én is tehéntejet neki, de nagyon ritkán.....van az a whiskas macskatej, viszont az tényleg igen drága:S

Egyébként úgymond hivatalosan, nem tanácsolják a tehéntejet macskának.

2010. máj. 4. 22:29
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Van amelyik cica bírja, van amelyik nem. Egyébként nem kell drága W..s cicatejet venni, nagyobb áruházakban lehet kapni laktózmentes tejet.
2010. máj. 4. 22:30
 8/20 A kérdező kommentje:

Óóóó, kedves utolsó, hogy erre nem gondoltam...! Nálad a pont, köszönöm!

És köszönöm a többieknek is a válasz(oka)t!!!

2010. máj. 4. 22:32
 9/20 anonim ***** válasza:
63%

Régen, amikor a nagymamámnál macskák voltak, eszünbe sem jutott, hogy a tehéntej nem jó a macskáknak.

Tom is mindig tejet iszik. És biztos, hogy nem kecsketejet. Bár lehet, hogy laktózmentest, mert az amcsikánál sokan laktózérzékenyek, így azt is könnyű lehet beszerezni a szupermarketben!

2010. máj. 4. 22:33
 10/20 anonim ***** válasza:
[link] :-)
2010. máj. 4. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!