Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon fontos! A macskámnak...

Pézsma kérdése:

Nagyon fontos! A macskámnak valami baja van! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A macskámnak valami baja van, kb. 2 napja nem eszik, alig bír járni, nagyon gyenge és vézna, habzik a szája és az állatorvost is felhívtuk és azt mondta, hogy rajta már nem igazán lehet segíteni, de én ezt nem tudom elfogadni. Most tejet fogunk adni neki. Ez van egy kisebb cicánkkal is és szegénynek olyan nyúzott feje van, de ő legalább iszik elég sokat, de enni ő se eszik. Nagyon sürgősen kéne valami segítség, mert nem akarom, hogy meghaljon!

2017. jan. 4. 17:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
96%

Sajnálom a cicákat, de azt tudnod kell, hogy azzal nem mented meg, ha csak hazaviszed és eteted.

A kinti vagy kijárós cicákat oltani, ivartalanítani kell, és ha betegség jelét mutatja, orvoshoz vinni. Nem felhívni és nem kihívni, hanem bevinni egy jól felszerelt rendelőbe. Ilyen súlyos esetben AZONNAL.

Nem biztos, hogy mérgezés, bár lehet. De lehet macskabetegség is, ami fertőző. Ezek ellen vannak az oltások, illetve a megfelelő kezelés.

Ha nem tudjátok megoldani ezeket a dolgokat - oltások megléte, betegség esetén állatorvoshoz elvinni, akár ügyeletre is, ha kell - akkor ne vigyél haza több cicát.

2017. jan. 4. 19:45
 22/24 A kérdező kommentje:
Egy az, hogy rendes tápot kapnak, macskakaját, oltani is szoktuk őket, féreghajtót is mindig kapnak, de olyan könnyű belekötni az emberbe, de köszönöm szépen az együttérzést, mire az állatorvos kijött volna, a cicám meghalt és eltemettem anyukámmal, de azért tényleg kösz mindent!!!
2017. jan. 4. 20:56
 23/24 anonim ***** válasza:
82%

Sajnálom. :(

A kisebb cicát, aki szintén nem eszik, azért elviszitek orvoshoz?

2017. jan. 4. 21:05
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én rég nem sírtam ennyit :( persze, hogy elvisszük orvoshoz, meg amúgy egy kicsit jobban van, az a szerencse, hogy ő magától elmegy a vizes tálhoz és iszik egy csomót. Fecskendővel próbálunk neki is tejet adni, amit néha lenyel. Neki a fülével van valami, abba csepegtettünk fülcseppet (olyat amit lehet) és javult neki, szóval nagyon remélem, hogy ő meggyógyul. És igen, elvisszük állatorvoshoz, nehogy úgy járjon, mint a most elhunyt cicán, Bajnok.
2017. jan. 4. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!