Meddig lesz ez?
Van egy cicám. Benti cica házban lakunk de benn tartom mert a kutyák nem szeretik.
A lényeg hogy lány cica és kb hat hónapos és azthiszem most vált ivaréretté.
nem tudom hogy ez normális-e de tegnap óta folyton pörög ugrál. Olyan mmmrrrr' hangokat ad ki folyton. Oldalra csapja a farkát és lelapul :D Nyilvân párzani akar.
Vannak kinti-benti cicáim is egy lány és még két fiú.
Mikor a fiú cicák bejönnek mèginkább ezt csinálja konkrétan ő udvarol nekik ugrál körülöttük tekergeti magát stb :D
Meddig fogja ezt csinálni?
Nem szeretném ivartalanítattni de nem is akarom hogy ilyen fiatalon megtermékenyítsék. Mondjuk az én fiú cicáim nem törődnek vele.
De már nagyon idegesítő hogy folyton nyávog, 'mrrr' hangot ad ki és ha hozzányúlok már mutogatja a nemi szervét...
Milyen gyakran és meddig csinálja majd ezt?
4 cicám van.
És amúgy a lánycicám aki tavaly fialt először csak egyszer fialt. Nem tudom mièrt számolsz 3 alommal azonnal de mindegy.
Ès már mondtam hogy ettől a fiatal cicától szeretnék MAJD kiscicákat EGYSZERI alkalommal.
Minden szavamba belelehet kötni. Más szemében a szálkát sajátjában a gerendát se típusú emberekkel nehèz boldogulni.
Neeeem tervezek irdatlan mennyiségű macskát szaporítani hát mit nem lehet ezen érteni??
Meg mi lesz amúgy ha csak a tenyèsztők a nagybetűs hivatalos ultramegaprofi tenyèsztők tenyèsztenek majd cicákat? Kihal a parasztcica és csak nyápic tápos fajtatiszták lesznek?
Amúgy az enyémek mint mondtam egerésznek is. Nyers hùst és tejet etetek velük nem bolti döghúsból készült pusztítóan büdös szarokat. Meg sem eszik azt a kinti cicák ez a benti még kap tápot mert ahoz van szokva.
Majd akkor ivartalaníttatom.
Amúgy a tehén meg a ló ellik a macska fial.
Azért írtam évi 3 almot, mert akár annyi is lehet, ha nem ivartalanítod a cicákat. De örülök, ha csak egyszer tervezed fialtatni, és utána ivartalanítod őket.
"Meg mi lesz amúgy ha csak a tenyèsztők a nagybetűs hivatalos ultramegaprofi tenyèsztők tenyèsztenek majd cicákat? Kihal a parasztcica és csak nyápic tápos fajtatiszták lesznek?"
Nos, a parasztcica is egy fajta. Európai rövidszőrű házimacska. Annak is vannak tenyésztői, akik törzskönyvön vezetik a felmenők neveit, hogy ne legyen vérfertőzés. Miért lennének nyápicok a gondos kezek felügyelete alatt született cicák? Csak elejét veszik a vérfertőzésnek, ami a "parasztcicáknál" gyakori, láttam már sok nyomi macskát. És vigyáznak, hogy csak a lerősebb, legjobb tulajdonságokkal rendelkezők szaporodjanak. Igen, a parasztcicák meg megverekszenek a lányért, de a nyomibb kandúrok meg találnak nyomi lányt, és az utódaikra nem vár szép jövő.
Nagyon jó, ha nyers húst adsz a cicának, de tejet ne adj. Olvass utána: nem tudják rendesen megemészteni.
1. A macskák 95% laktózérzékeny. Az emberek 45% laktózérzékeny, pl én is. Nem is iszok tejet ;)
És hülyeséget beszélsz, már bocsi... az ember szervezetében semmi enzim nincs, ami bontja a tejet. Baba korban azért tudod megemészteni, mert az adott faj anyateje teljesen más összetételű, ami a különböző vitaminokat, antianyagokat, immunerősítőket tartalmazza. Ez minden fajnál más összetételű, viszont az emlősök világának kevés faja képes szoptatási időn kívül is tejet termelni, így a tejfogyasztás nem sok formában valósítható meg, marad a tehén meg a kecske... Teszem hozzá, a tehén is csak addig szopja az anyját, amíg borjú, felnőtt tehén már nem megy szopizni, nem véletlen... Azért, mert az ember minden tápanyagforrást kihasznál, azért még nem jeleni, hogy egészséges minden fajnak, és SEMMI köze a felnőtt korra elhaló enzimekhez xD Ha már okoskodunk, akkor okoskodjunk értelmeset ;)
3. Falun lakom, nézd meg, Obornak. Vidék, elég erősen. 3 kidobott cicám van, mind ivartalanítva (pedig 2 fiú!!!), 2 gyógytápot eszik, egy simát, mellette csirkemellet, májat, szívet, zúzát, nyakat, farhátat veszek vegyesen, nyersen és főzbe is etetem. Cicáim egerésznek, és lám, ivartalanított létükre patkányt, sőt 6 év alatt 3 nyestet is hoztak már (igaz, azt a 3at ugyanaz a cica fogta). Oltásokat kapnak, chip van bennük, kint és bent a lakásban is van helyük. Elárulom neked, ilyen időben pl eszük ágában sincs kimenni, napok óta a hában tanyáznak, pedig megtehetnék, hogy kimennek, nem elhízott panelcicák.
3. Azt meg meg ne magyarázd nekem, hogy normális az elütött, megtaposott, vízbe fulladt kiscica. Normális gazda kiskorában figyel rá, nem traktorral szánkázik át rajta. Itt is vannak gépek, itt is vannak lovak, tehenek, mégis 4, 5 és 6 évesek a cicáim és még legalább ennyit, ha nem kétszer ennyit meg is fognak élni (előző cicám 18 évesen pusztult el végelgyengülésben, nem traktorban, kútban vagy lóban... ) Egy macska egyébként 16-20 évig simán elél, nem 3 hét a szép élet...
4. Mi lenne, ha csak a prémium tenyésztők tenyésztenének? Végre jó világ a macskáknak, kutyáknak! Öröklött és szerzett betegségek kiszűrve, nem korcsosulnak el a fajták, a drága pénz miatt a hozzád hasolló okos milliomosok inkább egy kidobott menhelyi, gyepis cicát fogadnának örökbe, nem szaporítanának agyba-főbe minden szemetet, kevesebb lenne a gazdátlan állat, a fajták pedig megőriznék az egészséges vérvonalat, minőségi állatok lennének. Micsoda álomvilág... Sajnos mi, az állatok tisztelői, szeretői és gondozói erről csak álmodhatunk...
5. A kandúrok összebunyóznak, a legjobb géneket örökítík? Utána néztél már, hogy milyen bunyók ezek? Sok kandúr halálos sebet szerez, millió fertőzés terjed, a HIV-től elkezdve, FLIPP, FLV és társai... a kikapott szemgolyókról, kiszakadt ujjakról, letépett fülekről, felszakított állakról nem is beszélve, és ez csak egy kis része a dolognak. A stressz, amit a hormonok a macskákból, kutyákból kiváltanak, a közösüléssel járó kegyetlen fájdalom, nőstényeknél emlődaganat, gennyes méhgyulladás, petefészkek elrákosodása... Csak úgy megsúgom, ha a felnőtt ivaros macskád csak egyszer vemhesült még, akkor jó eséllyel a felsoroltak valamelyikében szemved, csak modern felfogásodban gondolom az állatorvosi ellátás is kuruzslás és felesleges pénzkidobás.
6. Ismételten csak gratulálni tudok, és nagyon remélem, hogy ez csak egy kamu kérdés, bár ennek az országnak a nagy része sajnos a te értelmi/érzelmi szinteden áll... Sokan ezért szülik meg a 7. gyereküket is. És igen, egy állat ugyanolyan felelősség, mint a gyerek, igaz, nem tud szólni, de ugyanúgy érez és szeretne normális, minőségi életet.
De jó, hogy vannak ilyen emberek, mint Te, 26-os!
A kérdezőt persze gondolom ez sem győzi meg, tudod, ő az, aki tudja a tutit, és mindenki más pedig csak okoskodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!