Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meddig lesz ez?

Meddig lesz ez?

Figyelt kérdés

Van egy cicám. Benti cica házban lakunk de benn tartom mert a kutyák nem szeretik.

A lényeg hogy lány cica és kb hat hónapos és azthiszem most vált ivaréretté.

nem tudom hogy ez normális-e de tegnap óta folyton pörög ugrál. Olyan mmmrrrr' hangokat ad ki folyton. Oldalra csapja a farkát és lelapul :D Nyilvân párzani akar.

Vannak kinti-benti cicáim is egy lány és még két fiú.

Mikor a fiú cicák bejönnek mèginkább ezt csinálja konkrétan ő udvarol nekik ugrál körülöttük tekergeti magát stb :D

Meddig fogja ezt csinálni?

Nem szeretném ivartalanítattni de nem is akarom hogy ilyen fiatalon megtermékenyítsék. Mondjuk az én fiú cicáim nem törődnek vele.

De már nagyon idegesítő hogy folyton nyávog, 'mrrr' hangot ad ki és ha hozzányúlok már mutogatja a nemi szervét...

Milyen gyakran és meddig csinálja majd ezt?

2017. jan. 2. 07:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

Csak gratulálni tudok...

Úgy mellesleg... minden éven voltak cicáitok? Egy macska évente 2-3 alomra is képes, gondolom akkor minden évben több alkalommal... egy anyától minimum 2-3 kicsi jön, de előfordulhat 7-8 kicsi is egy alomban. Akkor minden évben egy lánycicától átlagosan 6-7 kölyköt kaphattatok... Ha abból mindig csak egy a lány, következő éven újabb minimum 12 kiscicával lettetek gazdagabbak, és ez nagyon a minimum. Ha ez évek óta így megy, számoljunk csak 4 évvel... jelenleg

2017. jan. 2. 13:37
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Bocsi, elküldtem véletlen... szóval jelenleg 61 cicátoknak kell lenni minimum (1 alap, első éven +6, második éven + 12, harmadik éven +18, negyedik éven +24) és ez a nagyon-nagyon minimum. Ebből a számból mennyi van mégis életben?

Kicsit felháborító, én meg szedem össze a kidobott, elgázolt cicákat, tömöm beléjük a pénzt és minderre miért van szükség? Mert mások szerint a picik cukik...

Remélem egyszer téged is bezárnak aztán dinnyét paszíroztatnak belőled ki meg be! És maradjunk csak a dinnyénél, mert aki így gondolkodik a macskákról, annak az ember gyerek se lenne való, de azért szerezz a jó dolgokról tapasztalatot ;)

2017. jan. 2. 13:44
 13/27 anonim ***** válasza:
71%
HA eddig is voltak kiscicáid, hogy hogy nem ismered fel a jeleket és nem tudod a "mennyi ideig" mértéket? Finoman szólva nem mondasz igazat. MOST akarsz nekiállni a szaporításnak. Gratulálok!
2017. jan. 2. 15:47
 14/27 A kérdező kommentje:

Hát ti totál nem vagytok itt agyilag.

Van 4 db cicám jelenleg!!

Tavaly költöztünk el édesanyámtól akinek több cicája van és én a kedvencemet hoztam magammal az új házba.

Ez a cica lány cica és többet van kinn mint benn.

EZÉRT nem is láttam rajta ha tüzelt mert elintézte odakinn a szomszéd kandúrokkal.

Ebből lett még 2 azaz 2 db fiu kiscicám akik már egesz nagy cicák.

És 1× fialt ez a kocacicám 1X 2db kiscicust.

De ez mind mindegy nem is tudom minek írom itt a regényeket mert itt vidéken mindenkinek van n cicája és azok párzási időszakban mind elintèzik a dolgukat.

És nem lesz belőlük kóborcica mert itt erre mindenki szereti a macskákat és bárki segít rajtuk ha bajba kerülnek.

Ezek házimacskák egerésznek stb nem panelcicákról van szó.

És ha úgy érzi valaki hogy tùl sok a cicája az elajámdékoz a kicsikből.

De kaptam egy benti cicát mint mondtam és a tüzelèséről érdeklődtem mert hiaba volt mindigis cicam azok kinn elinteztek a dolgot.

Ez a cica meg benn lakik mert kinn a kutyak nm szeretik egyenlőre viszont baratkoztatom őket hogy idővel kimehessen.

Es ez a cica aki kb 6 honapos intenziven tuzel kerdeztem meddig tart s mit lehet csinalni.

A valaszt normalisaktol mar meg is kaptam.

Es elmondtam hogy nem fogom ivartalanitani mert kell majd tole nekem kiscica ennyi.

Ahoz meg senkinek semmi koze.

Itt videken nagyon kevesen ivartalanitjak a cicakat es megis mindenki bekessegben el. Es elkel a sok cica mert pl nalunk is csomo regi istallo mellekepulet van es bizony ezek a cicák még tudnak egerészni is sőt a kinti lany cica még pocokat is hozott már.

Nem csak a konzervnyitast varjak mint a panelcicák.

Nem csak a szepseguk es szeretetuk hanem a hasznosságuk miatt is tartjuk őket.

És itt sokszor vannak balesetek is.

Pl szomszedomnál rálépett a ló a kiscicára mert az kiszaladt az udvarra vagy a traktor alá is ment már... sőt van ami a kútba esett.

Ezek a cicak megvannak edződve ilyen szempontbol is.

2017. jan. 3. 05:32
 15/27 A kérdező kommentje:

Ja és drága nagyon szakértő gratuláló okosok:

Azt bezzeg nem is tudjátok hogy a cicák mikod párzási időszak van akkor összegyűlik a környék összes fiucicája és megverekednek hogy kiè legyen a lánycica. Tehat a legerősebb érvènyesül és öröklődnek a jó gènek.

A termeszet megoldja maga ő a legjobb tenyésztő.

2017. jan. 3. 05:42
 16/27 anonim ***** válasza:
74%

[link]

A lényeg a cikk elején van:

"Azok a nőstény macskák, amelyek nem párosodtak, még néhány napig vagy akár 1-2 hétig is mutatják ezeket az ivarzási tüneteket, majd átmenetileg megnyugszanak. 1-2 hetes nyugalmi időszak után ismét elölről kezdődik a partner utáni vágyakozás. Egy lakásban tartott, a többi macskától elzárt nősténynél akár hónapokig tart ez a jelenség."

2017. jan. 3. 08:20
 17/27 anonim ***** válasza:
26%
Btw szerintem provokáció, néhol eléggé sántít a dolog és túljátssza.
2017. jan. 3. 12:32
 18/27 anonim ***** válasza:
78%

Falusi vagyok. Tudom, hogy megy vidéken.

Nekem ne meséld be, hogy minden alom kiscica boldog gazdára talál, mert ez hazugság. A normálisabbja ivartalanít, a többiek viszont agyonütik, vízbe fojtják vagy élve elássák az újszülött kiscicákat, mert évi 3 almot nincs kinek elajándékozni.

Kell neked a kiscica, mi? Ugyan, mondd már meg, miért? Csak azért mert szép meg cuki? Csak magadra gondolsz, hogy neked jó legyen? Ott a rengeteg gazdára váró macska, a szomszédjaidban is tutira évente tucatszám születnek, akiknek nem jut gazdi. Ne mondd már nekem, hogy szükség van a nyomorúságuk gyarapítására!

2017. jan. 3. 18:20
 19/27 A kérdező kommentje:

De mièrt nem mindegy az ha én szeretnék saját kiscicákat?

Én legalább etetem gondozom őket és tudom hogy hol a határ is.

Van helyem van lehetőségem arra hogy megtartsak majd egy alom cicát és arra is van kapacitásom ha esetleg szembejön egy segítségre szoruló cica megmentsem.

Minek kell itt okoskodni??

Azoknak mondjátok hogy ne tartsanak macskát akik tényleg kinozzák őket.

Nekem mondod te hogy állatkinzó ismeretlenül??

Mèg egy rohadt katicát is képes vagyok megmenteni nemhogy a cicáimat bántsam.

A balesetek nem nálam történtek csak mondom hogy pl a szomszedba kopnak a macskák.

De legalább ezek a macskak eltek es nem egy életen át unatkoztak tùlhízlalva a panelban..

2017. jan. 3. 19:04
 20/27 anonim ***** válasza:
52%

Ja, bocsánat. Ha ilyen gazdag vagy, hogy a 3 felnőtt macska mellett egy alom kölyköt is van pénzed beoltani, féregteleníteni, ivartalaníttatni, és megfelelő minőségű táppal etetni, akkor visszavonok mindent.

Mert gondolom, a kiscicákat azért csak ivartalaníttatod. Vagy azoktól is meg szeretnél tartani mindtől évente 3 alom kiscicát? Majd azok kölykeitől is? Hol lesz a határ, hány cica után mondod majd azt, hogy ezeket már ivartalanítom? Kőgazdag lehetsz.

2017. jan. 3. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!