Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért harap? Valakinél előford...

Miért harap? Valakinél előfordult már ilyen? És mit tett?

Figyelt kérdés

Meg kb.1hónapos kórában kaptam meg a macskámat, (valaki kidobta) és egészen 2hónapos koráig semmi baj nem volt vele, odabujos, kedves cica volt. Aztán napról napra egyre vadabb lett, és ma már ott tartunk hogy hozzá se lehet érni, anélkül, hogy nem morogna, es harapna meg... most 6hónapos, és kislány cica.

Mikor megharap akkor mindig rászolók, és nagyon picit raütök a fejere, hogy rosszat csinál, de ő ez által egyre jobban. Csak akkor lehet megsimogatni mikor alszik..

Miért ilyen? Mit tudok tenni, hogy ne harapjon?

Valami ötletek?

2016. dec. 25. 16:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez elég agresszív viselkedés egy kölyökmacskától.

Tudni kéne, hogy nincs e valami egészségügyi problémája, fájdalma, ami miatt így viselkedik. Ezt mindenképp ki kéne zárni, szóval állatorvoshoz menj el vele.

A másik: nem értem, hogy nem esett le 4 hónapon keresztül, de akkor most elújságolnám, hogy a macskát nem igazán tudod erőszakkal nevelni. Ha irgalmatlanul fejbe vágod, akkor sem fogja érdekelni, csak fél majd tőled. Amúgy lehet már most is, és ezért támad neked, te újra bántod, ő még agresszívebb, és így tovább...

Ha ahol éltek ő egyedüli macsek, gondold át újra, hogy vannak e megfelelő dolgai - tálkák, alom, kaparófa, alvóshely, magas kilátó felület (akár egy elérhető ablakpárkány), játékok amiket szeret. Ha igen, akkor pár napig próbálj nem foglalkozni vele. Adj neki enni, beszélj hozzá nyugodtan, a szokásos dolgok, csak ne simogasd, ne bökdösd, ne csinálj vele semmit.

Ha így nem támad neked, akkor szerintem még nagy baj nem lehet. Mindenképp várd meg, hogy ő kezdeményezzen valami kontaktust veled, ha pedig újra harapna/fújna, told el/hagyd ott, esetleg erélyesen mondd, hogy nem. Nem kell rákiabálni sem, csak tudja, hogy nem szabad ezt csinálni. Leginkább ezt tudnám javasolni, hogy türelmesen építsd újra a bizalmát. De előtte feltétlenül orvos, hogy kizárhasd a szervi problémákat. Ő talán még jobb tanácsokkal is tud szolgálni.

2016. dec. 25. 19:38
 2/2 A kérdező kommentje:

Szerintem elég egyértelmű, hogy most már elég lett ebből a viselkedéséből, és ezért irtam ennyi idő után csak ide..

És nem úgy bántom, hogy leszakad a feje, hanem szinte mint egy pöckölés, hogy ezt nem szabad..

Megvan neki minden, még saját kis kuckoja is van, és próbáltam már azt, hogy nem érek hozzá, hanem hagyom hogy ő jöjjön oda hozzám, de akkor mikor megakartam simogatni harapott..

Az orvost megpróbálom, hátha tényleg ilyen téren van problémája, és köszönöm a választ!

Egyébként még azt is próbáltuk, (mert panelházban lakunk) hogy a barátnőm cicáját elhoztuk hozzá, háthogyha csak azért ilyen mert hiányzik neki az állattársak, de annak is ugyanúgy neki ment..

2016. dec. 25. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!