Hol érdemes venni Perzsa macskát?
Nem mindegy, hogy "utánzat" vagy valódi perzsa. Egy macska nem csak annyiból áll, hogy cuki. Gondolom, te sem akarsz egy megbízhatatlan forrásból származó, beteges, perzsára csak köszönőviszonyban hasonlító macskával otthagyni százezreket az állatorvosnál. Mivel a szaporított "utánzatoknál" erre van esély.
Ennyi erővel egy sima, menhelyi európai rövidszőrűt (házi cicát) vigyél haza. Keverékek között is találhatsz hosszabb szőrű cicát, de az ilyenekért, felelőtlenül szaporító embereknek ne adj ki 20-30 ezreket.
én megkérdeznék állatorvost.
vannak fajták, amik betegségekre nagyon fogékonyak, állatorvosi költségei magasabbak.
nagyon aranyos normál házicicákat lehet beszerezni (hozzánk most csapódott 8.nak egy gyönyörü cirmos lány cica, őszi alomból)
sőőőőt! ha elmész menhelyre biztosan találsz olyan cicát, amit kidobtak, találtak, és jó gazdája lehetnél.
nem tudom hol laksz, ezt csak példának mutatom.
ééééés! az állattartás nem olcsó feladat, és felelősséggel is jár!!
ráadásul hosszuszőrü macskával alapjáraton sok a gond.
De ha Neked van rá, időd, és kellő anyagi háttered is, akkor érdemes beszerezni egyet.
én mindenképpen valahol menhelyen néznék körül.
ráadásul ott ivartalanitott cicákat adnak ki, ez is 10-15 forint spórolás, és megmentettél egy kedves cicaéletet :)
Szerencséd volt az előző cicáddal. Én is kaptam ajándékba egy szapis perzsát egyszer-nem volt őszinte a mosolyom, de ha már így adódott, gondoskodtam róla. Szerettem is, mert nagyon cuki volt, de ami perzsákra jellemző betegség csak létezik, az nála mind megvolt. Sajnos nem élt sokáig.
Az állatorvoshoz hordtam a fizetésemet, mert folyton volt neki valami baja.
Most maine coonom van-tenyésztőtől. Sajnos ő táplálékallergiás, de ezen kívül nincs baja. Megfelelő táppal teljesen rendben van. Nem nagyon járunk vele orvoshoz.
A múltkor az éves oltáskor mondta a doki, hogy a maine coonok emésztőrendszere elég érzékeny. Ő egy sima házimacskát tart a legjobb választásnak, mert azok általában kevésbé fogékonyak a betegségekre.
Én nem bántam meg, hogy ilyen cicát választottam, de ma már nem érzem annyira a jelentőségét, a fajtának.
Nagyon szeretem, pont annyira, hogy lehetne akár egy félfülű, háromlábú házimacska is.
Szóval szerintem vagy gyűjtsd össze a pénzedet és vegyél normális helyről cicát, vagy fogadj örökbe egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!