Miért nem fogják el a macskáim az egeret ami bejött a lakásba?
Nem minden macska jó egerésző... Nekünk volt egy málé kandúrunk, aki egyszer véletlenül fogott egy egeret, behozta a szobába, elengedte, onnantól nem érdekelte az egér... Az pedig rohangászott ideoda... Vidám este volt, de végül megfogtuk.
De a legtöbb macskánk megfogja az egeret, teljesen mindegy, hogy mennyire van jól etetve.
Nekem van egy 2 és fél éves ügyetlen kis kandúrom, aki kb három hónappal ezelőtt látott életében először egeret. Elszaporodtak a padláson, és lejárkáltak. Érdekelte a dolog, de nem tudta hogy mit kell vele tenni. Aztán sikerült nekem leütnöm egy egérkét fajanállal. Megsebesült, így nem tudott elfutni. Cicamama módjára megtanítottam a kandúrt, mit kell csinálnia az egérrel. Játékra ösztönöztem. Azóta egyedül fogdossa az egereket és addig dobálja, amíg ki nem múlik, de nem eszi meg. A kiscicát is megtanította erre.
Botra kötött madzag húzogatásával serkentheted a cica vadászösztönét. Utána már csak az egér szaggal kell összekötni ezt a játékot, és máris van egy egérfogó cicád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!