A macskamnak tudogyulladasa van, mit csinaljak?
Figyelt kérdés
Tegnap ota hallom ahogy szorcsog. A szeme is konnyezik, folyamatosan pruszkol, nehezen kap levegot. Eddig adtam neki meleg levest vacsorara, de nem nagyon evett belole. Reggelre virslit vagtam neki, azt megette, illetve a hazaba is raktam be kisebb takarokat az eddigiek melle. A hazba sajnos nem johet be, behozni biztos nem fogom tudni. Delutan elviszem allatorvoshoz, de addig mit tudnek vele csinalni?2016. dec. 9. 08:54
11/17 anonim válasza:
NEM adhat neki Algopyrint!
(1) vényköteles (a hasonló nem vényköteleseknek meg más a hatóanyaguk
(2) egy tabletta egy 70 kg-s emberre van "méretezve" (de pl. nekem a 60 kg-mmal egy fél tabletta is elég)
Akkor pl. egy 5 kg-s macskának szerintetek mekkora dózis egy negyed tabletta???
NAGYON VESZÉLYES ezzel játszani!
12/17 anonim válasza:
Macskanáthának tűnik, ami életveszélyes a cicákra nézve.
Humán gyógyszert ne adj neki, állatorvos tud erre megfelelő kezelést adni.
Jó lenne még ma elvinned egy másik állatorvoshoz.
Meleg hely mindenképpen jó lenne neki. Nincs valami garázs, száraz pince, melléképület vagy valami, ami fűthető?
Addig nem tudsz mit tenni, míg orvoshoz nem viszed, azonkívül, hogy melegebb helyet keresel számára.
13/17 A kérdező kommentje:
Nem adtam neki semmifele gyogyszert, de mivel sut a nap pont a cica hazara, nem rakom be a garazsba, mert ott huvosebb van. A segitseget koszonom, de mivel a szuleim dolgoznak, nem tudom semmilyen masik allatorvoshoz elvinni.
2016. dec. 9. 10:08
14/17 anonim válasza:
Tudom, hogy nem Te vagy a hibás, de azért a szüleiden kiakadtam. Akinek van pénze takarítónőt fizetni, az miért nem oltatja be a macskáját? Alapvető lenne, hogy aki macskatartásra vállalkozik, az tegye már meg az alap oltás+ ivartalanítást. Macskanátha ellen véd a kombinált oltás. Most meg előbb vennétek neki humán gyógyszert, mint hogy bevinnétek a házba? Arról már ne is beszéljünk, hogy nem levest meg virslit kellene neki adni, hanem macskatápot. Miért tart a család macskát, ha ennyire fogyóeszközként, tárgyként bántok vele? Szegény...
15/17 anonim válasza:
ugyanerre gondoltam,hogy takarítónőre van pénz,de arra nincs,hogy a macska normális kaját kapjon és orvosi ellátást ha beteg. (vagy megelőzésként oltást)
17/17 A kérdező kommentje:
Minden rendben van vele, szombaton elvittuk allatorvoshoz, kiderult nem is tudogyulladasa van, hanem valamilyen bakteriumot elkaphatott mas macskaktol. Mar nem horog, eszik is rendesen.
2016. dec. 12. 06:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!