Van olyan aki szerint csonkításnak számit az ívartalanítás, és elitéli?
4-es, nem tudom, hol olvastad ezt, de nem így van. Nem hinném, hogy bárhol ilyet írnak, ezt inkább csak beszélik, akik nem értenek hozzá...
Számos betegség elkerülhető az ivartalanítással, nagyon sok nyavalya esélye csökken az ivartalanítással (pl. daganatok).
Az igaz, hogy az ivartalanított állatoknak valamivel csökken a mozgásigénye, hiszen kevésbé lesznek izgágák, nyugtalanok. De ez annyit jelent, hogy ivartalanított cicáknak készült, alacsonyabb kalóriatartalmú kaját kell nekik venni. Tehát nem az ivartalanítástól híznak, hanem attól, ha tömi őket a gazdi, nem véve tudomást az igényeikről.
Sokan gondolják így. Nekik javasolni szoktam egy menhely látogatást. Nekem minden állatom ivartalanítva van, mindegyik ugyanazt a kaját kapja, mint ivaros korában, egyik sincs elhízva. (Lány macska, fiú, lány kutya)
Sajnos közeli ismerősöm is van, akinek a cicája évente fial egy csomó kiscicát, akiket aztán "elintéz" :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!