Miért nyalogatja le a macskám a párát az ablaküvegről?
A cicák nem szeretik az olyan vizet, aminek magas az ásványianyag-tartalma. Szóval az ásványvíz nem a legjobb választás, persze még mindig lehet jobb, mint az agyonklórozott csapvíz. A párában nincsenek olyan ásványi anyagok, amiket ő kiszagol.
Végeztek egyszer egy kísérletet: egyforma tálkákban kínáltak kutyáknak és macskáknak csapvizet, ásványvizet (úgy emlékszem, pont Szentkirályit) és forrásvizet. Az állatok mind az utóbbit választották.
Próbálj alacsony ásványianyag-tartalmú, pl. babáknak szánt vizet választani a boltban. Amúgy állítólag a felnőtt embernek is az a legjobb, mert biztosan nem telítődik túl semmiből.
A kutya is, macska is szívesebben iszik pl. esővizet, mint csapvizet, vagy ásványvizet. Az előző válaszoló teljesen jól mondja, a pára jobban ízlik neki, mint az ásványvíz :)
Én is szoktam néha forrásvizet, vagy babavizet venni, ilyenkor kap a cica is belőle, de persze nem mondom el senkinek :D
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Ezentúl külön veszem neki a vizet! Lehet mások szerint megszállottság, szerintem felelős állattartás, ha valaki megteszi a tőle telhető maximumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!