A macskám folyton nyalogatja a kezem sőt ha nem figyelek még az arcomat is miért van ez? (Komoly válaszokat szeretnék)
Sós lehet. Enyém múltkor a homlokomat nyalogatta :D
Uborkával nem szépíted a bőröd (nem tudom, hogy te is nő vagy -e)? Mert ma vettem észre, hogy uborkás vizet lefetyelt.
nekem csak a teknőctarka cicamama csinálja ezt) előszeretettel. a többi lány macska soha.
aranyos) nem tudom miért. talán csak simán szeretetből )
Szakértők véleménye szerint a nyalogatás lehet a bizalom és a gondoskodás jele. Lehet, hogy ezek igazából puszik, amik azt jelentik, hogy kedvencünk biztonságban érzi magát és boldog. De mielőtt teljesen elragadtatnánk magunkat, előfordulhat, hogy csupán ízlik neki a bőrünkön lévő sós izzadtság, de az is lehet, hogy épp a legújabb testápolónkat kóstolgatja.
Amikor cicád megnyal téged, gyakran kísérheti ezt kisebb harapás, és megeshet, hogy közben mancsával megragad téged. Ez a viselkedés nagyon hasonló ahhoz, ahogy anyukája bánt vele életének első heteiben. Láthatod, hogy egymást is gyakran nyalogatják a cicák, a fürdési rituálék során segítenek egymásnak a tisztálkodásban, különös tekintettel a nehezen elérhető helyekre, mint például fülek vagy a fejtető. Az, hogy macskád kiadósan megmosdat téged, nem kizárt, hogy annak a jele, hogy gondoskodni próbál rólad, kötődik hozzád.
Néhány macska túlzásba viszi a nyalogatást, ami olykor zavaró is lehet. Ha ez a helyzet áll fenn, és azt veszed észre, hogy macskád mindemellett szorong is kissé, akkor a legjobb, ha állatorvos segítségét kéred. Egyes szakértők szerint a túlzott nyalogatás leggyakrabban az árva macskáknál vagy az anyjuktól idő előtt elválasztott cicáknál fordul elő, de az is lehet, hogy ez csupán általánosítás. A nyalogatás, akárcsak a dagasztás, párhuzamba hozható a szoptatással, ezért a macskákra nyugtatóan hat, tehát lehet ez egyfajta vigasztaló magatartás is.
Ha egy felnőtt macska korábban nem, majd minden látszólagos előzmény nélkül mégis elkezdi ilyen módon kinyilvánítani a szeretetét, elkezd minket nyalogatni, esetleg ruháinkat szopogatni, miközben magát is az átlagosnál többet tisztogatja, akkor különösen oda kell figyelni a viselkedésváltozásra. Ebben az esetben könnyen lehet, hogy valamilyen bőrirritációval van dolguk, esetleg bolha, rovarcsípés vagy valamilyen fertőzés állhat a dolog hátterében.
Lehet annak a jele(macskául), hogy többet simogasd.
De lehet(amit többen említettek már) a szeretete kimutatása is.
De az sem kizárt, hogy csak azért nyalogat mert sós a kezed/arcod. De én már olyat is láttam( ;) ), hogy ösztönosen tisztogat, akár téged.
Remélem van használató infó a fentiek közt! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!