Ha fotón ugy látom, hogy a mehirdetett 8 hetes cicák szeme nem tiszta, hanem csipás nedveddzős akkor azok valószínü, hogy betegek?
Igen.
Lehet egyszerű szemgyulladás is (pl ha piszkos poros helyen vtak tartva) ami egyszerűen kezelhető, vagy macskanátha is ami viszont veszélyesebb a kiscicákra, gyakran halálos, ha nem kapnak antibiotikumos kezelést.
Azért mert sajnos sok a tudatlan ember, alapon, az hogy kiscicákat "árul" elmond vmit, nekem sosem lett egyik sem vemhes, és sajnos sokan(főleg idősebb, régimódi emberek) azt hiszik, a "csipásság" mondhatni kötelező kiscicatünet, nem is gondolnának rá, hogy az betegség. Amikor én gyerek vtam (kb 30 éve) nagyszüleimnél születtek kiscicák, és ők is csipásak vtak,váladékozott a szemük, (valszeg macskanáthásak)de nagyszüleim nem tudták, hogy ez betegség (pláne én 8 évesen) akkoriban pedig kb senki nem oltatta be a cicát, nagyszüleimnek is kb azért volt, hogy a baromfiudvart rágcsálómentesítse....
Ma már megpróbálom én is a környező idősök figyelmét felhívni erre, és a szomszédságból az összes cicát elvittem dokihoz ivartalanítani, akkor is, ha a nénike, bácsika, nem tudta kifizetni, ugyanis vidéken nem halok bele abba pár ezer ftba, hogy ne legyenek ilyen problémák, mert baromi sok kóbor cicus volt, és ugyan az enyémek oltva vannak, mégis elkapta az egyik tavaly a náthát....oltás ellenére is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!