Miért nem használja a cicám az almot?
2 éves nőstény, ivartalanított cicum van és eddig soha nem volt probléma a alom használattal. De az utóbbi másfél hétben többször ment félre neki és egyre feltűnőbb helyekre ürít. Folyosó közepe, bejárati ajtó elé. Ma pedig a szőnyegre, ami miatt nagyon megharagudtam. Miért csinálhatja ezt?
Édesanyám szerint bele kéne nyomnom az orrát, de én ezt inkább kihagynám.
Mit tegyek?
Ha eddig minden rendben volt és nem változott semmi, akkor lehet, hogy valami betegség van a háttérben. Az enyém is akkor piszkított az ágyamba, amikor már nagyon beteg volt, nem tudom miért, de nem azért, mert nem bírt volna elmenni a vécéig, mert az ágyra is direkt feljött előtte. Ez szerintem ilyen figyelemfelkeltés, ilyenkor fájdalmuk van és együttérzésre, törődésre vágynak, hátha tudunk neki segíteni, ezért végzik előttünk a dolgukat.
Húgykő, vesekő, felfázás, méhgyulladás (ha nem vették ki), de teljesen más betegség is lehet. A viselkedésén nem látszik, hogy beteg lenne?
Húgykőnél kimondottan szokott a macska furcsa helyekre pisilni. Ha ez most van újonnan, akkor tényleg betegség állhat a háttérben. (Azért pisilhet máshova, mert fáj neki a pisilés. Aztán ott, ahol kéne - az alomban - éppen nem sikerül, máshol meg már muszáj). A macskák egyébként nagyon jól rejtegetik a betegségeket, aztán amikor már betegnek néznek ki, akkor már nagyon betegek.
A húgykő konkrétan végződhet dugulással, vagy ha a kövek felsértik a húgyvezetéket, akkor véreset pisil.
Aztán meg durva vége lehet.
Szerintem mindenképpen vidd orvoshoz. Ha nem történt változás a macska életében, akkor csak betegségre lehet fogni.
Nem viselkedik másképp, de most kicsit megijedtem.
Mindenképp elviszem orvoshoz.
Köszönöm a válaszokat.
Az orrát bele ne nyomd! Ezt nem fogja érteni, csak megijeszted.
Az ilyen látszólag indokolatlan változás általában betegséget jelez. Állatorvosi kivizsgálást javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!