Most kaptam egy cicát, így most már kettő van. Az a cicám ami már megvolt használja az almot. De ez amit most kaptam nem. Hogyan tanítsam meg az alom használatára? És a két nőstény cicámnak elég egy alom vagy mind a kettőnek kell külön?
Azt mondják, hogy mindegyik macskának kell külön alom! Nálam mind a 2 macskusz 1 almot használ! Az elején én is 2 almot raktam ki de mindegyik csak 1-et használt!
Amikor látod a cicát kaparni vagy valami egyből ragd bele az alomba! Ezt mindig el kell vele játszani míg magától rá nem megy!
Szia, nálunk 2 cicának pl 3 alomtálcája van és kellett is. Eleinte 2 volt, az egyikük máshová is pisilt... Most ok.
Azt olvastam külföldi neten, hogy a macskák száma +1 alom. De látod, ahogy előző is írta, ez lehet különböző. Kezdetben elég nagy stressz a régi cicádnak, hogy nem egyedül van a territóriumán, ezért mindenképp a kicsinek rakj vmi más helyre almot, tedd rá, (mutasd meg, hol van), ha sikerül pisi előtt, pár alkalom után már tudni fogja.
Érdekes módon nálunk m űködik a 2 cica 1 alom felállás.
Mindegyik rendesen oda végzi a dolgát. Viszont ha a tiéed ennyire nem akar belemenni, akkor tegyél ki neki másikat, később pedig nézd meg, hogy ha elveszed, belemegy-e a közösbe. Amúgy ha fedett alom, próbáld ki, hogy csak leveszed a tetejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!