Kis varosban elek a varos szellen kertes hazban. Egy idelye egy kobor macska jar hozzank. Szegenyket megsajnaltam mindig adok neki enni. Foleg macska szakertoktol kerdezem?!
Figyelt kérdés
Ezaltal a macska hozzank szokhat?2016. nov. 7. 22:45
11/12 anonim válasza:
Minél előbb ivartalanítsd, sajnos amikor már biztosan látszott hogy vemhes, félidősek voltak a kiscicák a hasában, de nem mertem őket megtartani, féltem hogy nem találok normális gazdát nekik:( Annyira gyorsan történt minden, elkezdtem szervezni az ivartalanítást, mert gyanúsan viselkedett és udvarlókkal mászkált, de közben betegek lettünk, elrepült kb. 2 hét, és ugye eleve 2 hét után kaptam észbe, hogy akár vemhes is lehet ennyi macska közt, szóval már 1 hónapos vemhes volt mire megműttettem:( A műtét előtt nem ehetett. Beraktam cicahordóba, hogy biztos ne egyen semmit előtte és meglegyen, amikor jön érte a doki. A műtétet viszonylag jól viselte, a szeme alját kellett utána nézegetni, nehogy belső vérzése legyen, de nem volt semmi baj. 10 nap után szedtek neki varratot. Nekünk házhoz jött az állatorvos, ő vitte el műtétre és hozta vissza. De érdemes olyan helyre vinni, ahol modern módszerekkel altatnak, pl. ha gázzal altatják, műtét után nagyon hamar észre tér az állat, a régi elavult módszeres altatások műtét után még fél napig vagy akár egy napig is kiüthetik az állatot. Az más kérdés, hogy azért ugrálni nincs kedve utána. És persze varratszedésig nem lehetett kint a cica, nehogy beakadjon valamibe a sebe és főként mert ha kerítésre mászkál, a nyújtózkodástól felszakadhatnak a varratok.
12/12 anonim válasza:
Nálunk is felbukkantak más cicák, bevonzzák egymást, pontosabban a kaja vonzza őket. Nekem 5 kutyám van és még így is miután lett ez a cicánk, felbukkant néhány kis éhenkórász. De a kutyák miatt nem igazán szoknak ide, plusz mostanában már bent eszik a cica. De szoktam neki kintre is vinni, igazából nem bánom ha néha más macska eszi meg, mert annyira éhesek szegények. Viszont ha nem lennének a kutyák, biztos hogy el kéne gondolkoznom, hogy nem tudok egy utcányi macskát etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!