Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kisbaba mellé cica?

Kisbaba mellé cica?

Figyelt kérdés

Kismamák, ti hogy oldottátok meg azt, hogy cica és a kisbaba jól megférjen egymás mellett? Nem félek semmilyen betegségtől, tisztaságmániás vagyok, tisztán tudom tartani a házat a cica mellett is, azzal nincs gond.

Csak az érdekelne, hogy mire kell készülni a baba születése után. Mire kell odafigyelni és milyen óvintézkedéseket kell megtenni a baba érdekében. A cicánk nem az a bújós fajta, eléggé elvan egyedül, járja a maga útját :)

99%-ban benti cicáról van szó. Csak jó időben tölt az udvaron egy kis időt.

2016. nov. 7. 22:00
 1/8 anonim válasza:

Milyen fajta cicáról van szó? illetve mennyi idős?

Nekünk egy két éves ivartalanított ragdoll kandúrunk van. Ez a fajta tűr ám mindent. Egyedül a babaszobába nem mehet be (300nm házban csak elfér így is :D). A babaszobán kívül mindig textilpelust teszek a feje alá vagy közelébe. A mi cicánk nem jár ki mert túl kíváncsi illetve úgy sok betegséget és élősködőt be tudna cipelni. Ha meg tudod oldani egy két szezonban tartsd bent a cicát ha van neki bent nagy tér ahol jól érezheti magát.És készülj be rengeteg textil pelussal ami törlőkendő funkciót tölt be babásoknál ;)

2016. nov. 7. 22:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Maine coon, felnőtt ivartalanínott lány cica. Nem szereti, ha szeretgetjük, de azért szeret a közelünkben lenni.
2016. nov. 7. 23:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem mindig is volt cicám, csak benti. Mikor megszületett a fiam, soha nem ment be a babaszobába, pedig nem tiltottuk. Talán 2 év is eltelt, mikor először besettenkedett.
2016. nov. 8. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A babának nem lesz baja a cicától. A gyerekszobába ne engedd be amíg nagyon pici a baba! :) semmi baj nem lesz, rengeteg olyan embert ismerek akinek a gyereke macskák között nőtt fel. Arra vigyázz, hogy ne hanyagold el a macsekot ès azért mutasd be őket egymásnak, hogy ne legyen féltékeny a macsek! :)

2016. nov. 8. 11:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem, hogy nem lesz gond. A cica kicsit tart a gyerekektől, inkább elbújik, ha vendég gyerek van nálunk :)

Majd megszokják egymást. Többen azt mondták, hogy majd az a nagy macska ráül a babára.

Miért ülne rá? Nem szereti, ha nagyon közel megyünk hozzá. Mindig ott van, ahol mi, tisztes távolból szeret figyelni minket.

2016. nov. 8. 12:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én macskám fél a babáktól. Nem bírja a sírást, stresszes lesz tőle és nekem nyávog hogy csináljak már valamit. :) Először megszagolta a feje tetejét és biztonságos 1 méterre leült tőle és onnan nézte. Inkább csak szemmel tartotta, de nem próbált kapcsolatot teremteni vele.

Mióta már nem új neki, azóta inkább elmegy másik szobába, mint ahol a baba van.

Amióta járni is tud a kislány már, el is bújik előle inkább.

Szerintem az a lényeg baba-cica párosnál, hogy az anya tartsa szem előtt hogy ő gazdi is továbbra is, tehát ne csak a gyerek érdekeit nézze, hanem a macskáét is.

Olvastam már ezen az oldalon érdekes dolgokat, ahol anyuka elvárta hogy a macska mostantól ne legyen macska és csinálja azt amit a gyerek akar vagy ami a gyerek szempontjából a legjobb. Természetesen ez nem elvárható egy állattól.

A macskának érdemes biztosítani olyan menedéket ahova elbújhat a gyerek elől. A gyérektől függetlenül is jó neki, ha például fali polcokon, szekrény tetején vagy hasonló magaslatokon tud mászkálni, mivel szereti belátni a teret. És a gyerek elől ott is biztonságban van, ha nincs kedve a nyúzáshoz.

Fontos hogy a gyereket is mielőbb megtanítsák hogyan kell bánni a cicával, mindkettejük érdekében.

Érdemes előre felkészülni lélekben arra, ha mégis megkarmolja a gyereket a macska, akkor ne a macskát hibáztassuk, hiszen ő is csak egy gyerek szintjén van kb. Ahelyett hogy büntetjük(agyonverjük seprűvel vagy hasonlók) inkább próbáljuk előre elkerülni ezt vagy ha megtörtént a baj, akkor kitalálni mi okozhatta és további óvintézkedést eszközölni.

Ezt csak azért mondom mert valamikor volt a hírekben hogy valaki kidobta a kutyáját az ablakon mert megharapta a gyereket...

Az álomtálca helyét is érdemes majd úgy elhelyezni hogy a gyerek ne tudjon benne homokozni.

2016. nov. 8. 13:36
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
szerintem a legfontosabb ilyenkor az, hogy ha alszik a baba vagy nem tudsz figyelni ra akkor ne engedd be a macskat. a babanak a meleg lehellete miatt elofordulhat, hogy a cica rafekszik a fejere es igy megfulladhat. sajnos nem egy ilyen eset tortent mar. maskepp kell hagyni, hogy a cica magatol megbaratkozzon a helyzettel a sajat tempojaban, de az peldaul sokat segit, ha valami olyan van gyakran mellete aminek baba illata van, igy konnyebben megszokja. szerencsere a mi cicank egyenesen imadja a gyerekeket, latszik a viselkedesen is, hogy tudja, hogy most kisgyerekkel jatszik igy sokkal ovatosabb
2016. nov. 8. 15:18
 8/8 anonim válasza:
a mi ragdollunk se bírja a babasírást. :D Hátracsapja a füleit és ilyenkor olyan tekintettel néz rám mintha ezt mondaná:" Nem hittem volna hogy valaha megköszönöm hogy ivartalaníttattál...":D
2016. nov. 13. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!