Kisbaba mellé cica?
Kismamák, ti hogy oldottátok meg azt, hogy cica és a kisbaba jól megférjen egymás mellett? Nem félek semmilyen betegségtől, tisztaságmániás vagyok, tisztán tudom tartani a házat a cica mellett is, azzal nincs gond.
Csak az érdekelne, hogy mire kell készülni a baba születése után. Mire kell odafigyelni és milyen óvintézkedéseket kell megtenni a baba érdekében. A cicánk nem az a bújós fajta, eléggé elvan egyedül, járja a maga útját :)
99%-ban benti cicáról van szó. Csak jó időben tölt az udvaron egy kis időt.
Milyen fajta cicáról van szó? illetve mennyi idős?
Nekünk egy két éves ivartalanított ragdoll kandúrunk van. Ez a fajta tűr ám mindent. Egyedül a babaszobába nem mehet be (300nm házban csak elfér így is :D). A babaszobán kívül mindig textilpelust teszek a feje alá vagy közelébe. A mi cicánk nem jár ki mert túl kíváncsi illetve úgy sok betegséget és élősködőt be tudna cipelni. Ha meg tudod oldani egy két szezonban tartsd bent a cicát ha van neki bent nagy tér ahol jól érezheti magát.És készülj be rengeteg textil pelussal ami törlőkendő funkciót tölt be babásoknál ;)
Szia!
A babának nem lesz baja a cicától. A gyerekszobába ne engedd be amíg nagyon pici a baba! :) semmi baj nem lesz, rengeteg olyan embert ismerek akinek a gyereke macskák között nőtt fel. Arra vigyázz, hogy ne hanyagold el a macsekot ès azért mutasd be őket egymásnak, hogy ne legyen féltékeny a macsek! :)
Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem, hogy nem lesz gond. A cica kicsit tart a gyerekektől, inkább elbújik, ha vendég gyerek van nálunk :)
Majd megszokják egymást. Többen azt mondták, hogy majd az a nagy macska ráül a babára.
Miért ülne rá? Nem szereti, ha nagyon közel megyünk hozzá. Mindig ott van, ahol mi, tisztes távolból szeret figyelni minket.
Az én macskám fél a babáktól. Nem bírja a sírást, stresszes lesz tőle és nekem nyávog hogy csináljak már valamit. :) Először megszagolta a feje tetejét és biztonságos 1 méterre leült tőle és onnan nézte. Inkább csak szemmel tartotta, de nem próbált kapcsolatot teremteni vele.
Mióta már nem új neki, azóta inkább elmegy másik szobába, mint ahol a baba van.
Amióta járni is tud a kislány már, el is bújik előle inkább.
Szerintem az a lényeg baba-cica párosnál, hogy az anya tartsa szem előtt hogy ő gazdi is továbbra is, tehát ne csak a gyerek érdekeit nézze, hanem a macskáét is.
Olvastam már ezen az oldalon érdekes dolgokat, ahol anyuka elvárta hogy a macska mostantól ne legyen macska és csinálja azt amit a gyerek akar vagy ami a gyerek szempontjából a legjobb. Természetesen ez nem elvárható egy állattól.
A macskának érdemes biztosítani olyan menedéket ahova elbújhat a gyerek elől. A gyérektől függetlenül is jó neki, ha például fali polcokon, szekrény tetején vagy hasonló magaslatokon tud mászkálni, mivel szereti belátni a teret. És a gyerek elől ott is biztonságban van, ha nincs kedve a nyúzáshoz.
Fontos hogy a gyereket is mielőbb megtanítsák hogyan kell bánni a cicával, mindkettejük érdekében.
Érdemes előre felkészülni lélekben arra, ha mégis megkarmolja a gyereket a macska, akkor ne a macskát hibáztassuk, hiszen ő is csak egy gyerek szintjén van kb. Ahelyett hogy büntetjük(agyonverjük seprűvel vagy hasonlók) inkább próbáljuk előre elkerülni ezt vagy ha megtörtént a baj, akkor kitalálni mi okozhatta és további óvintézkedést eszközölni.
Ezt csak azért mondom mert valamikor volt a hírekben hogy valaki kidobta a kutyáját az ablakon mert megharapta a gyereket...
Az álomtálca helyét is érdemes majd úgy elhelyezni hogy a gyerek ne tudjon benne homokozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!