Mit csináljak a macskámmal? Ugye nem hal meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kezdem a legelejéről. Szóval augusztusban hozattunk magunkhoz egy akkor 8 hetes kismacskát. Alapból 80 km-ről származik, tehát vissza nem tudom vinni. Sosem lehetett bent, mindig is kint lakott, mert anyám kivágta a kertbe, mert amikor egyszer bejött, látta, hogy mindent össze fog szőrözni meg mindent összebúj. AZóta kint él, és naponta sírt legalább 2 hétig amíg megszokta hogy kint élt. Na de ez nem volt baj nyáron, most meg hát beállt a 0 fok körüli idő. Anyám mai napig nem akarja beengedni a macskát. De olyannyira nem, hogy amikor behoztam mert már sírt a macska, könnyezett, prüszkölt és remegett mint a kocsonya és erre anyám levágott egy jókora pofont nekem és a macskát is megpofozta erre kivágta izomból. Azóta fekszik egy kis párnán kint és egész nap ott fekszik (ez tegnapelőtt történt). Azóta nem jár ki enni, nem láttam nagyon felkelni, csak ha kiment valaki az udvarra, riadt arra fel. Megkérdeztem anyámat, hogy mi legyen vele a télen még egy nyugodtabb pillanatában (tudniillik anyám nagyon elmebeteg, mindig ideges) és azt mondta felőle megdögölhet, de nem vihetem el, vagy kirak itthonról mindenkit és nem érdekli, hogy még nem teheti meg, amint betöltöm 1 év múlva a 18-at repülök. Azt mondja a macska fogyóeszköz de amíg él addig kell neki a házhoz. A szomszédok nem kérnek macskát, mert rajtunk kívül mindenkinek kutyája van, mert sok a betörés erre fele. (nekünk riasztüónk van) Szegénynel nem tudok mit csinálni, összeraktam neki valami kis odút de nem bújik oda be, alapból ki se jön a párnájáról, csak kár, hogy nem nagyon szélvédett hiába van felette tető, meg egy takaró rajta, mert nem bújik alá. Mit tegyek, ugye nem hal meg? Kicsi a bundája szegénynek. Nem akarok semmi gyámügyi vagy rendőri dolgot mert nem akarok állami gondozásba menni. Körülnéztem még állatorvosi rendelők után, de azok nagyon messze vannak és a macskát sehogy se tudnám odaszállítani. Törökbálint környékén lakunk. :((2016. nov. 5. 21:48
11/14 anonim válasza:
Keresd meg a helyi vagy környéki állatmentőket!!!!
12/14 anonim válasza:
Nem fogják elvinni, csak segítenek pl. a gyógyíttatásában vagy megpróbálnak neki gazdit találni
13/14 anonim válasza:
Törökbálinton több állatorvos is van, beteszed egy kosárba és elviszed, ha beteg, ez az alap. Van menhely is, és foglalkoznak Bálinton ideiglenes befogadással is. A bálinti facebook csoportban keress gazdát a cicának legyél szíves.
14/14 Shauri válasza:
Nekünk is így volt. A macskánk nem evett nem ivott. Szerintem a tietek megfázott. Ilyen kiskorban a cicák bele is halhatnak. Sajnálom, de szerintem ez fog történni. Adj neki meleg tejet, szedjen erősítő vitamonokat, és minnél többet simogasd. Próbáld meg valamilyen melegebb helyre vinni, ha nem bújik be az odúba rakd be, és marasztald. Ha nem eszik etesd kezből, hátha úgy kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!