Mi lehet a macskammal? Megijeszt.
Aki nem tapasztalt még soha különöset, az nehezen hisz a szellemekben, de nekem pl. kevés ilyen ismerősöm van.
A legtöbbjük, ha nem is hisz benne, de találkozott már saját maga megmagyarázhatatlan dolgokkal, és nekem is volt életemben legalább 5-6 esemény, amire más magyarázat nincs, mint a természetfeletti.
Nyilván, mivel nem tudjuk mivel állunk szemben, lehet bármi az a "szellem", akár még egy számunkra láthatatlan színspektrumú állat is (bár tény, hogy hülyén hangzik :D), nem látjuk se a szelet, se a gravitációt, mégis létezik. Élből elutasítani semmi ilyesmit nem lehet. Pont ugyanannyi bizonyíték van ellene, mint mellette :)
Ilyen szempontból hülyeség volt lepontozni másodikat. Az állatok, már csak az összetettebb érzékszerveik miatt is sok minden észrevesznek, amit mi nem.
Az viszont tény, hogy a "szakemberek" felejtősek, ha be is bizonyosodna, hogy minden élőre tíz lélek jut, sem szabad egy ilyennek sem hinni.
Amíg nyilvánvalóan meg nem támad valami - na és olyat nem ismerek, akivel szemben bármiféle fizikai erőszak történt volna -, addig nem is kell foglalkozni a társasággal. Ha létezik, nyilván.
Ha valami megragad a semmiből, akkor is célszerűbb felgyújtani a házat és költözni, mint a szellemirtókkal próbálkozni :D
Biztosan rengeteg hasznos tipp kering neten szellemek meg démonok ellen, de ha tényleg léteznek, nem nagyon kéne ilyenekkel kísérletezni, nem célszerű magadra haragítanod őket. Marad a helyzetbe való csendes beletörődés.
Hogy más szemszöget is bedobjak mint macskás, nézz körül a szobában, lakásban. Nem is biztos, hogy fél a cica. Az ijedt macska borzolja a szőrét, hátracsapja a fülét, fúj vagy morog.
Ha ilyet sosem csinál, valószínűleg csak te magyarázod bele a félelmet a viselkedésébe, valójában csak kellemetlenül érzi magát.
Citromos szagok, illóolajok, bizonyos növények zavarják a macskákat. Ha kiskora óta ezt csinálja, érezheti előző állat jelölését, esetleg egy szomszéd állatot.
Az is lehet, hogy szimplán ennyire ragaszkodik hozzád, az én macskám is állandóan a seggemben van.
Vegyél egy adag felliway párologtatót, borsos ára van, de a lelki nyugalmadért talán megéri. A cicák boldogsághormonja van benne, amit a pofijával dörgölőzés közben szokott szétkenni. Segít megnyugodnia, otthon éreznie magát.
Az én cicáimnak az tett be, hogy hónapokig húzták a függőfolyosó felújítását, és állandóan itt lebzseltek a munkások a lakás körül. Az egyikük depressziós lett, a másik nyugtalan, 0-24 nyávogott. Két-három napig kellett ezt a bigyót használnom, és mindkettő helyrejött.
Ha csak bántja, zavarja valami a cicádat, akkor ettől el fog lazulni. Ha tudod, mindenképpen a problémás szobában dugd be a konnektorba.
Egyébként a kérdésedet újraolvasva, talán csak simán elkapattad a cicát.
Egyszer megijedhetett valamitől, ami után te kikísérted, és így szokta meg. A türelmetlen farkcsóválás inkább annak a jele, hogy várja, hogy csinálj valamit.
Ez olyan, mint az én macskáim, csak egyszerre hajlandóak enni. Ha az egyikük nincs ott, a másik inkább éhezik, megvárja.
Este talán csak hozzád akar bújni, szintén megszokás kérdése.
Az almot pedig azért használja akkor, amikor hazaérsz, mert ha egyedül marad, alszik. Minden cica így tesz :)
Nekünk olyan macskánk volt, aki kb az árnyékától megijedt, állandóan bambult,és akkora tripladupla hátraszaltókat nyomott csak úgy hogy azt már rossz volt nézni. Valószínűleg valami pszihés baja volt, ami előtt elvittük volna valahova, eltűnt, nem is jött vissza, pedig fiatal volt még....
A tiédnek nem lehet hogy csak valami rossz megszokása ez, vagy valami baki van nála és félhet a sötéttől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!