Minden macska így reagálna? Vagy csak az enyémek nem normálisak?
Nem, az a jó macskatartó aki kib.@ssza őket a kertbe, legalább ha kimennek az utcára tuti elüti őket az autó vagy ekapja egy kutya.
Kèrdező!
Vágd le a karmukat!
Jézusom, le ne vágd magadtól!! Ha túl levágod, meghal a fájdalomtól!!! Nekik ideg fut bele!
Minden cica ilyen, azonnal stresszelnek ha bármibe felakadnak! Rohadt vicces tud lenni, ahogy vergődnek, de persze én is leakasztom! Hátulról közelítsd, úgy talán jobb! Az egész macskát emelem meg, úgy általában ki tudnak jönni maguktól! :-D :-D Esetleg ölbe veszem, míg leoperálom a bútort.. mióta van meg, hogy még nem ismered a lefogásokat? Fürdetésnél tudod mi lesz? :-D :-D :-D
Kint egy ilyen felakadás azt jelentheti, hogy elkapja egy kutya, kinyírják, ez életösztön! Ezt szokta meg! Szépen simítsd, mondd hogy segítesz! Majd megszokja!
Benti cicának lehet vágni, de először állatorvos mutassa meg és a speckó szerszámmal csináld! Ha ki is mennek, tilos vágni!
Évek óta megvannak, bár nem az én macskáim voltak, nem is nálunk voltak, de csak én foglalkozok velük kiskoruk óta. Az egyikük nálunk született. Mindenki mástól félnek, nekem sok mindent eltűrnek. De azért van egy határ...
Mindegy, honnan közelítek, ha ott vagyok közvetlenül mellettük amikor az incidens történik, akkor is így reagálnak, amint a lábukhoz érek. Gondolom kis koruktól kell a macskákat hozzászoktatni, hogy simogatják vagy megfogják néha a lábukat. Nekik ez nyilván kimaradt, így idősen meg már nem sokat lehet evvel kezdeni. Ők már semmit nem hajlandóak megszokni.
Egész életükben egy udvaron éltek, most költözés miatt kerültek szobába, és nem tudom őket kiengedni többet sehova. Amíg kintiek voltak, addig nem akadtak be ilyen gyakran. Kutya-veszély meg nem volt, mert nem kóboroltak el.
Ismerem a lefogásokat, bár az nem sokat segít. De úgy tudom, a fürdetés nem kötelező cicáknál, úgyhogy én nem is fogom forszírozni a dolgot. :)
Amíg kint voltak, az anyacicát 2-szer is sikerült megfürdetnünk- egyszer muszáj volt, másodjára pedig csak kedvünk támadt hozzá. A másik macskához ketten kellettünk, de még így sem sikerült, ugyanis idő előtt kiszabadult a kádból és véresre karmolászta a hátamat menekülés közben. Szerintem azt hitte, vízbe akarjuk fojtani. Én még nem láttam macskát ennyire pánikolni, mint akkor őt. Ő eleve ilyen félős és agresszív. Tehát itt nem a fogásokon múlik a dolog, ő ilyen kezelhetetlen, mert betegesen fél mindentől. Esetleg nyugtatóval sikerülne a dolog.
Egyébként sikeresen levágtam a karmukat karomvágó ollóval. Állatorvosi egyetemre járok, úgyhogy vegyük úgy, hogy tudtam mit csinálok. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!