A macska lepisilte a vadiúj bőr táskámat. Mit tegyek hogy kijöjjön belőle a szag?
Az ecetet szokták ajánlani. De sajnos csak az "ecetes olló" a tuti.
Nekem az jött be, hogy kitettem a cipőmet az esőre.
A következő alkalommal a zuhany már nem jött be (akkor nem esett az eső)
A bőr pórusai magába szívták a vizeletet - vele a szagot.
Ha még nedves, dörzsöld be étkezési szódabikarbonáttal.
(Kapsz kiló kiszerelésben is. Nemcsak száraz szagtalanításra jó szer. Mosásnál eleve ha a mosószer alá 1..2 cenvi vastagon beszóród, nemcsak a szagokat veszi el a ruhákból, hanem a mosópor sem rakódik le az adagolóban.
Illetve a már lerakódott anyagot is idővel kitakarítja.)
A táskán a port hagyd állni, míg teljesen kiszárad, utána pedig alaposa kikefélés a szennyezett portól, végül pedig a bevált bőrápoló szered a halvány, világosabb folt eltüntetésére. Ha száraz már, akkor a szódabikarbonátot oldd fel vízben melegítsd fel közel forrásig és ezzel többször dörzsöld alaposan át. Teljes száradás fontos, hagy természetesen száradni. Hajszárító eszedbe se jusson, mert a bőr nem szereti.
Csak első alkalommal fontos a forróvíz. Ha már nedves, jó neki a szobahőmérsékletű is. Ecet a szagra legtöbbször jó, de ez esetben bőrnek nem tesz jót a tartós savas közeg és zavaró lehet a maradék ecetszag is.
Ha ecetezted már, szódabikarbonáttal azt is semlegesítheted, illetve az ecetszagot is elveszi. Sajnos a macskaszag visszajön, mert az összeugró pórusok megnyílnak. A fenti módon azonban tovább kezelve segíthetsz rajta...
Sok sikert!
Koszonom a valaszokat!
Az ecetet mar probaltam, nem tortent semmi.
Most jon a szodabikarbona remelem segit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!