8 hetes kiscica hasmenése mitől lehet?
Kérdezd meg, hogy mivel etették mielőtt elhoztad. Az okozhat problémát ,hogy megváltoztattad a tápot, ne adj neki alutasakos ragut, inkább kevés főtt csirkehúst, vagy főtt halat. Figyelj rá ,hogy elegendő folyadékot igyon,mert könnyen kiszárad.
Ha rosszabbá válik az állapota ,lázas vagy túl sokat alszik, hívd fel az állatorvost!
Nem ijesztgetni akarlak, de a 6 kg-os macskám két nap hasmenés után már enyhén ki volt száradva.
Ilyen piciknél ez komoly lehet.
Figyelj rá, hogy eleget igyon! Ne adj neki ragut, próbáld meg, hogy javul-e a helyzet, ha csak szárazat adsz neki.
A macskák néha érzékenyen reagálnak a tápváltásra. Jó lenne, ha látná állatorvos, de ha nem tudod elvinni, legalább hívd fel a rendelőt és kérj javaslatot, hogy mit tehetsz.
De azért én a helyedben nem mennék neki a hétvégének egy ilyen fiatal cicával, akinek hasmenése van.
Előző vagyok. Szalámit ne adj neki, mert az fűszeres. Ízlik nekik, de nem tesz jót.
Vannak állatorvosi tápok is, amiket az orvos javaslatára szoktak adni. Valami kímélő. Lehet, hogy ez meg is oldaná a gondot. Jobbulást a cicának! Majd összeszoktok :) biztosan jól fogsz mindent csinálni.
Ne adj neki semmi mást, csak száraz tápot, és egy kicsit vizezd meg. Nyolc hetesen valószínűleg még nincs túl sok foga, az enyémnek akkor kb bruttó négy foga volt meg minik elöl. Plusz ugye sima víz. Én is elvinném előbb a dokihoz, mert lehet, hogy valami fertőzés okozza, de ha nem megoldható, akkor nagyon figyeld, a székletét is, nem véres, nincs benne féreg, stb.
Reméljük, csak a táp váltás az oka.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szalámit eszem ágában sem volt adni neki. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!